2021. június 13. vasárnap
Antal, Anett
A Nap kel 04:50-kor,
nyugszik 20:48-kor.

Holnap
Vazul, Herta
napja lesz.

  Darányi Ignác logo  LEADER logo umvp-logo unios-zaszlo

Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alap:a vidéki területekbe beruházó Európa

Cikkmegtekintések találatai
530017

Oldalainkat 26 vendég és 0 tag böngészi

  • Hirdetés

A mai napon hosszas várakozás után végre megjelent a 2021. évi pályázataink közül az első felhívás, a Mikrovállalkozások fejlesztéseinek támogatása 2021.

Támogatási kérelmet (pályázatot) működő, vagy legkésőbb a támogatási kérelem benyújtását megelőzően 6 hónappal indult mikrovállalkozás (Kft., Rt., Bt., szociális szövetkezet, egyéb szövetkezet, erdőbirtokossági társulat, egyéni cég, egyéni vállalkozó, nonprofit Kft.) nyújthat be, amelynek székhelye, telephelye vagy fióktelepe legalább a kérelem benyújtását megelőző 3 hónappal már az Egyesületünk fejlesztési területén (felhívásban szereplő 41 településen) volt.  A kérelmek benyújtására 2021. július 1. napjától lesz lehetőség. Az első időszakban havi értékelési szakaszok lesznek.

Egyesületünknél a pályázat benyújtása két szakaszos. Először a Helyi Bíráló Bizottság támogató döntését kell beszerezni a Projekt Adatlap eredeti példányának és a leendő pályázathoz csatolni kívánt mellékletek másolatának a benyújtásával. Ezt követően a HBB támogató nyilatkozat birtokában lesz lehetőség a pályázatot benyújtani az mvh.allamkincstar.gov.hu oldalon 2021. július 1. napjától.

A felhívás letölthető innen: Mikrovállalkozások fejlesztéseinek támogatása 2021

A felhívás mellékletei közül közvetlenül is letölthető az alábbi: Projekt Adatlap, az összes melléklet egyben ide kattintva tölthető le.

A támogatási felhívások hivatalos változat a Magyar Államkincstár honlapján érhető el ide kattintva. Itt vagy az Egyesület nevét kell kiválasztani, vagy a fejlesztéssel érintett települést.

Az a Projekt Adatlapot benyújtó kaphat HBB támogató nyilatkozatot, aki a HFS-ben és a helyi támogatási felhívásban megfogalmazott alapjogosultsági előírásokon felül az itt előírt négy kritérium közül legalább háromnak megfelel.

Általánosan, valamennyi intézkedésre, felhívásra vonatkozó kritérium (vagy ebből mind a három, vagy ebből legalább kettőnek meg kell felelni):

1. Az építési beruházás és eszközbeszerzés együttes értékének legalább 50%-a a LEADER térségben székhellyel, telephellyel rendelkező vállalkozástól kerül beszerzésre

2. A pályázó vagy képviselője, munkavállalója részt vett a HFS elkészítésében projektgyűjtő adatlap, kérdőív beküldésével, fejlesztési elképzelés személyes vagy telefonos egyeztetésével, műhelymunkán való részvétellel, vagy részt vett a 2015.09.29. napjától a kérelem benyújtásáig megtartásra került Fórumon

3. A pályázó, képviselője vagy munkavállalója vállalja, hogy évente legalább egy alkalommal részt vesz az SMB LEADER Egyesület által szervezett Fórumon, műhelymunkán, vagy a támogatással megvalósuló értékkel bíró rendezvényen helyi termékének bemutatásával, értékesítésével

Intézkedésenként további (4.) kritérium (ha az általánosból csak kettőnek felel meg, akkor ez szükséges):

4. A támogatási kérelem benyújtását megelőző naptári év átlaglétszámához képest a foglalkoztatottak számának bővítése legalább 1 fővel.

A LEADER támogatási kérelmekre vonatkozó Általános Útmutató letölthető a Magyar Államkincstár honlapjáról ide kattintva.

A felhívással kapcsolat Tájékoztató Fórumokat (legalább kettőt) Egyesületünk az érvényben lévő korlátozásokra tekintettel online fogja megtartani első alkalommal 2021. június 14. és június 18. napja között, melyre már lehet jelentkezni ide kattintva. A Fórumok pontos időpontja a későbbiekben megjelenik a honlapon, illetve aki előzetesen jelentkezik, azok a pályázók közvetlenül is megkapják a jelentkezési lapot.

Az első HBB ülésre 2021. június 28. és június 30. között fog sor kerülni. Azon Projekt Adatlapokról fog döntés születni, melyek legkésőbb 2021. június 24. napjáig leadásra kerülnek előzetes telefonos egyeztetés alapján az irodánkban vagy postán eddig az időpontig beérkeznek.

Az ezt követő Fórum, Projekt Adatlap benyújtási határidő és HBB ülés időpont július elején kerül meghirdetésre honlapunkon.