2021. június 13. vasárnap
Antal, Anett
A Nap kel 04:50-kor,
nyugszik 20:48-kor.

Holnap
Vazul, Herta
napja lesz.

  Darányi Ignác logo  LEADER logo umvp-logo unios-zaszlo

Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alap:a vidéki területekbe beruházó Európa

Cikkmegtekintések találatai
530021

Oldalainkat 25 vendég és 0 tag böngészi

  • Hirdetés

Jelenleg az értékkel bíró helyi és térségi rendezvényekre van lehetőség 2019. IV. negyedévben pályázni. Ez az utolsó lehetőség erre a felhívásra pályázatot benyújtani, mivel a felhívás 2019. december 31. napjával lezárul. A pályázat benyújtása Egyesületünknél két fordulós elbírálással történik. Első körben a Projekt Adatlapot kell hozni 2019. december 13-án (péntek) 16,00 óráig és aki megkapja a HBB támogató nyilatkozatát, az véglegesítheti a támogatási kérelmet a központi elektronikus felületen 2019. december 31-éig.

Milyen feltétel esetén kerül kiállításra a támogató nyilatkozat?

Az a Projekt Adatlapot benyújtó kaphat HBB támogató nyilatkozatot, aki a HFS-ben és a helyi támogatási felhívásban megfogalmazott alapjogosultsági előírásokon felül az itt előírt négy kritérium közül legalább háromnak megfelel.

Általánosan, valamennyi intézkedésre, felhívásra vonatkozó kritérium (vagy ebből mind a három, vagy ebből legalább kettőnek meg kell felelni):

1. Az építési beruházás és eszközbeszerzés, rendezvény esetén a rendezvénnyel kapcsolatos támogatható költségek együttes értékének legalább 50%-a a LEADER térségben székhellyel, telephellyel rendelkező vállalkozástól kerül beszerzésre

2. A pályázó vagy képviselője, munkavállalója részt vett a HFS elkészítésében projektgyűjtő adatlap, kérdőív beküldésével, fejlesztési elképzelés személyes vagy telefonos egyeztetésével, műhelymunkán való részvétellel, vagy részt vett a 2015.09.29. napjától a kérelem benyújtásáig megtartásra került Fórumon

3. A pályázó, képviselője vagy munkavállalója vállalja, hogy évente legalább egy alkalommal részt vesz az SMB LEADER Egyesület által szervezett Fórumon, műhelymunkán, vagy a támogatással megvalósuló értékkel bíró rendezvényen helyi termékének bemutatásával, értékesítésével

Intézkedésenként további (4.) kritérium (ha az általánosból csak kettőnek felel meg, akkor ez szükséges):

5. Értékkel bíró helyi vagy térségi rendezvények támogatása

4. Az előírtnál legalább eggyel több LEADER térségben készült helyi termék bemutatására és értékesítésére biztosít lehetőséget.

Legkésőbb a Projekt Adatlappal együtt - az önkormányzat által rendezésre kerülő helyi rendezvény kivételével - meg kell küldeni a Helyi Termék / Helyi Szolgáltatás Adatlapot is.

A Helyi Bíráló Bizottság 2019. december 17-19. között tartja az ülést. 

A LEADER támogatási kérelmekre vonatkozó Általános Útmutató letölthető a Magyar Államkincstár honlapjáról ide kattintva.

A támogatási felhívások hivatalos változat a Magyar Államkincstár honlapján érhető el ide kattintva. Itt vagy az Egyesület nevét kell kiválasztani, vagy a fejlesztéssel érintett települést. Az Államkincstár honlapjáról letöltött anyagok ebből a cikkből is letölthetők az alábbiak szerint:

     
Értékkel bíró helyi vagy térségi rendezvények támogatása Felhívás szövege Mellékletek

A Projekt Adatlap elbírálásával kapcsolatos HBB eljárásrend letölthető innen (függelékként tartalmazza az IH által jóváhagyott HBB eljárásrendet is).

Az Irányító Hatóság által jóváhagyott Helyi Fejlesztési Stratégia letölthető ide kattintva.

A támogatási kérelem benyújtásával kapcsolatos tájékoztató: https://smbleader.hu/hfs-modul/251-leader-tamogatasi-benyujtoi-felulet.html