2020. július 16. csütörtök
Valter
A Nap kel 05:08-kor,
nyugszik 20:42-kor.

Holnap
Endre, Elek, Dzsesszika
napja lesz.

  Darányi Ignác logo  LEADER logo umvp-logo unios-zaszlo

Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alap:a vidéki területekbe beruházó Európa

Cikkmegtekintések találatai
448069

Oldalainkat 7 vendég és 0 tag böngészi

  • Hirdetés

Mint a korábban feltett cikkben is olvasható volt, 2019. január 31. napjáig van lehetőség mikrovállalkozások fejlesztéseinek a támogatására pályázatot benyújtani. Emellett az értékkel bíró helyi és térségi rendezvényekre van lehetőség 2019. évben pályázni, itt 3 havonta van értékelési szakaszzárás: 2019.03.31., 2019.06.30., 2019.09.30. és 2019.12.31. Egyesületünknél ez két fordulós elbírálással történik. Első körben a Projekt Adatlapot kell hozni és aki megkapja a HBB támogató nyilatkozatát, az véglegesítheti a támogatási kérelmet a központi elektronikus felületen.

Milyen feltétel esetén kerül kiállításra a támogató nyilatkozat?

Az a Projekt Adatlapot benyújtó kaphat HBB támogató nyilatkozatot, aki a HFS-ben és a helyi támogatási felhívásban megfogalmazott alapjogosultsági előírásokon felül az itt előírt négy kritérium közül legalább háromnak megfelel.

Általánosan, valamennyi intézkedésre, felhívásra vonatkozó kritérium (vagy ebből mind a három, vagy ebből legalább kettőnek meg kell felelni):

1. Az építési beruházás és eszközbeszerzés, rendezvény esetén a rendezvénnyel kapcsolatos támogatható költségek együttes értékének legalább 50%-a a LEADER térségben székhellyel, telephellyel rendelkező vállalkozástól kerül beszerzésre

2. A pályázó vagy képviselője, munkavállalója részt vett a HFS elkészítésében projektgyűjtő adatlap, kérdőív beküldésével, fejlesztési elképzelés személyes vagy telefonos egyeztetésével, műhelymunkán való részvétellel, vagy részt vett a 2015.09.29. napjától a kérelem benyújtásáig megtartásra került Fórumon (következő a 2019.01-2019.03. időszak ilyen típusú fóruma 2019. január 17-én csütörtökön kerül megtartásra)

3. A pályázó, képviselője vagy munkavállalója vállalja, hogy a fenntartási időszakban évente legalább egy alkalommal részt vesz az SMB LEADER Egyesület által szervezett Fórumon, műhelymunkán, vagy a támogatással megvalósuló értékkel bíró rendezvényen helyi termékének bemutatásával, értékesítésével

Intézkedésenként további (4.) kritérium (ha az általánosból csak kettőnek felel meg, akkor ez szükséges):

1. Mikrovállalkozások fejlesztéseinek támogatása

4. A támogatási kérelem benyújtását megelőző naptári év átlaglétszámához képest a foglalkoztatottak számának bővítése legalább 1 fővel

5. Értékkel bíró helyi vagy térségi rendezvények támogatása

4. Az előírtnál legalább eggyel több LEADER térségben készült helyi termék bemutatására és értékesítésére biztosít lehetőséget.

Legkésőbb a Projekt Adatlappal együtt - az önkormányzat által rendezésre kerülő helyi rendezvény kivételével - meg kell küldeni a Helyi Termék / Helyi Szolgáltatás Adatlapot is.

Ütemterv HBB elé kerülő Projekt Adatlapokhoz

Projekt Adatlap benyújtás határideje

HBB ülés várható időpontja

2019. január 23. (szerda)

16,00 óra személyesen, vagy tértivevényes levélként postai bélyegző

Mikrovállalkozás felhívásra ez az utolsó lehetőség a leadásra.

2019. január 28-30. között

2019. február 20. (szerda)

16,00 óra személyesen, vagy tértivevényes levélként postai bélyegző

2019. február 25-27. között

2019. március 20. (szerda)

16,00 óra személyesen, vagy tértivevényes levélként postai bélyegző

2019. március 25-28. között

 

A rendezvényekkel kapcsolatos további Projekt Adatlap benyújtási határidők és HBB ülések a későbbiek során kerülnek meghatározásra.

A LEADER támogatási kérelmekre vonatkozó Általános Útmutató letölthető a Magyar Államkincstár honlapjáról ide kattintva.

A támogatási felhívások hivatalos változat a Magyar Államkincstár honlapján érhető el ide kattintva. Itt vagy az Egyesület nevét kell kiválasztani, vagy a fejlesztéssel érintett települést. Az Államkincstár honlapjáról letöltött anyagok ebből a cikkből is letölthetők az alábbiak szerint:

Mikrovállalkozások fejlesztéseinek támogatása Felhívás szövege Mellékletek
Értékkel bíró helyi vagy térségi rendezvények támogatása Felhívás szövege Mellékletek

A Projekt Adatlap elbírálásával kapcsolatos HBB eljárásrend letölthető innen (függelékként tartalmazza az IH által jóváhagyott HBB eljárásrendet is).

Az Irányító Hatóság által előzetesen jóváhagyott Helyi Fejlesztési Stratégia letölthető ide kattintva.

A támogatási kérelem benyújtásával kapcsolatos tájékoztató: https://smbleader.hu/hfs-modul/251-leader-tamogatasi-benyujtoi-felulet.html