2019. április 22. hétfő
Csilla, Noémi
A Föld napja
A Nap kel 05:46-kor,
nyugszik 19:49-kor.

Holnap
Béla
napja lesz.

  Darányi Ignác logo  LEADER logo umvp-logo unios-zaszlo

Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alap:a vidéki területekbe beruházó Európa

Cikkmegtekintések találatai
383006

Oldalainkat 92 vendég és 0 tag böngészi

  • Hirdetés

Letölthető az aktuális Helyi Fejlesztési Stratégia

 

 

 

A LEADER támogatási felhívások és az SMB LEADER Egyesülethez benyújtandó Projekt Adatlapokkal kapcsolatos eljárás ismertetésére Egyesületünk tájékoztató fórumot tart  2019. január 17-én (csütörtökön) 16,30 órakor az Egyesületi Irodában (8564 Ugod, Petőfi u. 15.). A fórumon a Projekt Adatlap, a támogatási kérelmek (pályázatok) előkészítésével, benyújtásával kapcsolatos tájékoztatót tartunk a négy még nyitott helyi felhívással kapcsolatban.

Mint a korábban feltett cikkben is olvasható volt, 2019. január 31. napjáig van lehetőség mikrovállalkozások fejlesztéseinek a támogatására pályázatot benyújtani. Emellett az értékkel bíró helyi és térségi rendezvényekre van lehetőség 2019. évben pályázni, itt 3 havonta van értékelési szakaszzárás: 2019.03.31., 2019.06.30., 2019.09.30. és 2019.12.31. Egyesületünknél ez két fordulós elbírálással történik. Első körben a Projekt Adatlapot kell hozni és aki megkapja a HBB támogató nyilatkozatát, az véglegesítheti a támogatási kérelmet a központi elektronikus felületen.

2018. december 15-én és december 19-én megjelentek a módosított LEADER pályázati felhívásaink. A 2-5. felhívások esetén technikai módosítások történtek (bekerültek a korábbi kommunikációnknak megfelelően az árajánlat formai követelményei, a jármű fogalma, rendezvénynél a közreműködő szervezet részére történő bejelentés módja, stb.). Az 1. mikrovállalkozások fejlesztéseinek támogatása felhíváson érdemi módosítás történt. A módosított felhívás alapján 2019. január 31. napjáig van lehetőség pályázatot benyújtani. A továbbiakban nem vizsgáljuk, hogy a pályázó mezőgazdasági termelőnek minősül-e, illetve most már lehetőség van heti 36 órát elérő munkaviszony, vagy egyéb jogviszony melletti vállalkozás esetén a kérelem benyújtására.

2018. november 28-án módosult a közbeszerzésekről szóló 2015. évi CXLIII. törvény. Akik nem a Kbt. 5. § (1) bekezdés szerinti "klasszikus" ajánlatkérők (pl. vállalkozás, civil szervezet, egyház), azok esetében jelentős könnyítés került bevezetésre.

A VP Irányító Hatóság közleménye ide kattintva olvasható el.

A LEADER támogatási felhívások és az SMB LEADER Egyesülethez benyújtandó Projekt Adatlapokkal kapcsolatos eljárás ismertetésére Egyesületünk tájékoztató fórumot tart  2018. november 13-án (kedden) 16,30 órakor az Egyesületi Irodában (8564 Ugod, Petőfi u. 15.). A fórumon a Projekt Adatlap, a támogatási kérelmek (pályázatok) előkészítésével, benyújtásával kapcsolatos tájékoztatót tartunk a négy még nyitott helyi felhívással kapcsolatban.

Az SMB LEADER Egyesületnél még négy felhívásra lehet két körös eljárás keretében támogatási kérelmet benyújtani 2018. december 31. napjáig. Ezt követően pedig már csak a rendezvényekre lehet kérelmet benyújtani, illetve maradék forrás esetén a 2019. évben meghirdetésre kerülő új pályázatra. A végleges támogatási kérelmet azok nyújthatják be a központi elektronikus felületen, akik rendelkeznek a Helyi Bíráló Bizottság (továbbiakban HBB) támogató nyilatkozatával. Ezzel kapcsolatban szeretnénk felhívni a figyelmet az alábbi aktuális információkra:

Első körben a Projekt Adatlappal kell kérni a HBB támogató nyilatkozatot annak, aki/amely a támogatási felhívásban szereplő GFO kóddal rendelkező személy/szervezet és megfelel továbbá ennek a feltételnek: Olyan önkormányzat (kivéve helyi rendezvénynél), mikrovállalkozás, civil szervezet, egyház, mely vagy szerepel a LEADER HACS Helyi termék/szolgáltatás katalógusában, vagy legkésőbb a Projekt Adatlap benyújtásával egyidejűleg benyújtja a Helyi termék/szolgáltatás katalógusba történő felvételhez szükséges Adatlapot.