Nyomtatás

Alapítványunk alapító okirata szerint az alábbi célok elérése érdekében tevékenykedik: A Bakonytamási Evangélikus Gyülekezet hitéletét szolgáló gyülekezeti ház és a hozzá tartozó parókia felépítésének támogatása, valamint felépülése után rendszeres állagmegóvása. A gyülekezet szervezésében sorra kerülő egyházi illetve kulturális rendezvények támogatása.

A Bakonytamási Gyülekezeti Házért Alapítvány több évtizedes múltra tekint vissza. 1993 óta segíti és gazdagítja a Bakonytamásiban élők összetartozását közösségi céljai megvalósításával. Közel 15 évig komoly spórolással folyamatosan gyűjtött és a hosszú évek során felépült a közösségi ház, ezzel valójában az itt élők nagy álma teljesült. Az alapítvány minden évben hozzájárult anyagilag és társadalmi munkával is, az épület felépüléséhez, hogy minél több program szerveződjön a településünkön élőkért.

A gyülekezeti házban évről-évre nagyon sok egyházi és kulturális rendezvényt tartunk. Sok előadót hívunk meg, sokszor a világi életből is. Jó nemzetközi kapcsolatunk. Többször tartottunk vetített képes úti beszámolót a szentföldről, németországi és erdélyi útjainkról. Időről-időre hangversenyeket is szervezünk.  A rendezvényeinken szép számmal jelennek meg  a településünk polgárai, olyanok is akik más felekezethez tartoznak, vagy nem kötődnek a gyülekezethez, sőt sokszor a környező településről is érkeznek érdeklődők. Célunk olyan rendezvényeket szervezni, amely minél több embert mozdít meg, elgondolkodtat és elindítja a jóra a közösségi élet felé.

Jó a kapcsolatunk a helyi és környékbeli önkormányzatokkal, civil szervezetekkel, közösen szoktunk többek között családi napot tartani. Támogatjuk a településen élők táborozását, hogy minél többen eljuthassanak a nyári táborokba. Célunk az alapító okiratban leírtak megvalósítása, szeretnénk minél több embert elérni és integrálni a közösségi életbe, összefogva   segíteni a határon túli magyarságot és vallási tevékenység elősegítését.

Célunk az alapító okiratban leírtak megvalósítása, szeretnénk minél több embert elérni és integrálni a közösségi életbe, összefogva   segíteni a határon túli magyarságot és vallási tevékenység elősegítését.

 

Kapcsolat:

Bakonytamási Gyülekezeti Házért Alapítvány 8555 Bakonytamási, Széchenyi u. 3.

honlap: Bakonytamasi.lutheran.hu, e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Szakos Csaba Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.