Nyomtatás

A „Szücs Jövőjéért” Közalapítvány Alapító Okirata rögzíti a szervezet célját, tevékenységét.  Ennek megfelelően alapvetően a településfejlesztés, rendezés, az épített, és a természeti  környezet védelme, köztisztaság biztosítása, az egészségügyi ellátás feltételeinek javítása, szociális és gyermekvédelmi feladatok, szerepelnek a tevékenységében. Legfőbb tevékenysége – melynek ellátására a helyi önkormányzattal feladat ellátási  szerződés is készült – a falugondnoki szolgálat működtetése.

A falugondnoki szolgálat szakmai programja szerint a rászorulók részére elvégzi az ebéd házhoz szállítását, a háziorvos által felírt receptek kiváltását, és a gyógyszerek eljuttatását a betegekhez. Az óvódás korú gyermekek szállítását az Ugodi óvodába is a falugondnok végzi. A településen élő lakosok között sok az idős, egyedül élő ember. Az ő részükre nyújtott szolgáltatások: bevásárlás ( tavasszal palántázáshoz, apró baromfi hazaszállítása, állati táp vásárlás, vagy ünnepek előtti nagybevásárlás); orvosi ellátásra, vagy egészségügyi intézménybe szállítás, hivatali ügyeik elintézésében nyújtott segítség is a falugondnok tevékenységi körébe tartozik. Vannak azonban olyan feladatai is, amelyek a falugondnoki gépjármű bevonása nélkül is ellátást igényelnek: pl. tűzifa és gyújtós  hasogatás, faberakás, téli időszakban a ház körüli hó-eltakarítás. Tapasztalataink szerint szükséges az egyedül élő idős emberek esetében az un. veszélyhelyzet felmérés, vagyis „csak úgy” felkeresni őket, hogy minden rendben van ők maguk, és a ház körül is.

 

Kapcsolat:

„Szücs Jövőjéért” Közalapítvány (Falugondnoki szolgálata)

8572 Bakonyszücs, Kossuth u. 1.

honlap: http://bakonyszucs.hu/onkorm/alapitvany.html , e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Móricz Csabáné tel: 89/341-013