2019. április 22. hétfő
Csilla, Noémi
A Föld napja
A Nap kel 05:46-kor,
nyugszik 19:49-kor.

Holnap
Béla
napja lesz.

  Darányi Ignác logo  LEADER logo umvp-logo unios-zaszlo

Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alap:a vidéki területekbe beruházó Európa

Cikkmegtekintések találatai
382996

Oldalainkat 14 vendég és 0 tag böngészi

  • Hirdetés

Egyesületünk szeretné összegyűjteni és az Interneten is elérhetővé tenni a LEADER térségben készülő helyi termékeket, elérhető szolgáltatásokat. Ehhez összeállítottunk két Adatlapot: Helyi Termék Adatlap, Helyi Szolgáltatás Adatlap.

Bővebb információk az alábbi cikkben találhatók: Helyi Termék és Szolgáltatás Katalógus

 

 

A Pápateszér Római Katolikus Plébánia 1772-től kezdve létezik önálló hitéleti tevékenységet folytató egyházközösségként. Több évszázados történelmünk folyamán lényegében a helyi kulturális élet lényegi meghatározói voltunk, mind a mai napig. A legújabb idők kihívásait is érzékelve egyházközösségünk jelentős szociális és világnézeti vonatkozású tanítói tevékenységet is folytat. Szolgáltatásunk gerincét elsődlegesen az emberi lelki, szellemi élet fejlődési perspektívájának bemutatása, annak fontossága személyes emberi életünk vonatkozásában – képezi.

A VITAL-PRO HUNGARY PLUSZ KFT vállalkozás alapítása óta élelmiszeripari  jellegű, természetes, elsősorban  gyógynövény  alapanyagú,  étrend-kiegészítő-, vitamin-,  reformélelmiszer-,  és kozmetikai termékek előállításával és forgalmazásával foglalkozó vállalkozás.

A Vital-Pro Hungary Plusz Kft több mint 150 terméke, egészségtudatos emberek számára  Vital Base, VitaminBottle, Zafir, Biyovis márkanév alatt kerül forgalmazásra külső forgalmazók által a következő termék kategóriákban:

A Gici Szabadidő és Sport Egyesület 1992. év óta működik. 2017. évben az egyesület átszervezésre került és aktívan megkezdte a működését új alapszabállyal és új célok megjelölésével. Taglétszáma 28 fő, plusz 25 fő gyermekkel, néhány önkéntes  résztvevővel működik. A 2017-18.évben összesen kb. 30 db sport és közösségi, valamint kulturális program került megszervezésre, ezenkívül rendszeres (heti 1 alkalommal) sportedzések (női aerobik, zumba és fitt mamatorna), valamint heti 2 alkalommal táncpedagógus irányításával gyermekek részére táncfoglalkozások megtartására kerül sor kb. 25-30 fő gyermekkel (a környező településekről is).

Az év folyamán minden korosztálynak szervezünk programokat az érdeklődési körüknek megfelelően. Gyülekezetünk tagjai aktívak, sok hitéleti rendezvényt szervezünk, részt veszünk határon innen és túli találkozókon. Már 9. éve szervezzük a hozzánk tartozó közösségek presbiteri találkozóját mindig más helyszínnel, több mint félszáz résztvevőnek. Közös tanévnyitó istentiszteletet tartunk, amelyre keresztyén együttest, kórust hívunk meg az öt gyülekezet és a hittanosok örömére, ami családi délutánnal zárul. Próbáljuk a különböző településeken élőket mozgatni a gyülekezeteket közelebb vinni Isten igéjéhez és egymáshoz. Fontos számunkra az ifjúsági munka, ezért évente felkészítjük a gyerekeket hittanversenyre, nyaranta több táborozási lehetőséget biztosítunk számukra. 6 településen a helyi hittanosokkal betlehemezünk, a karácsonyi öröm üzenetet egészen a családokhoz visszük el. A hittanosaink és az énekkar  rendezvényeinken fellépnek.

Alapítványunk alapító okirata szerint az alábbi célok elérése érdekében tevékenykedik: A Bakonytamási Evangélikus Gyülekezet hitéletét szolgáló gyülekezeti ház és a hozzá tartozó parókia felépítésének támogatása, valamint felépülése után rendszeres állagmegóvása. A gyülekezet szervezésében sorra kerülő egyházi illetve kulturális rendezvények támogatása.

Autójavítás, általános gyorsszerviz személy- és kishaszon gépjárművekre, olajcserék, vezérléscserék, futóműjavítás a hozzá kapcsolódó futóműállítással.

Fékjavítás, műszaki vizsga felkészítés, műszaki vizsga ügyintézés.

Gumiszerelés, gumijavítás a talicskától a mezőgazdasági vontatóig.

Autóalkatrész kereskedelem és gumikereskedelem.