2021. október 20. szerda
Vendel
A Nap kel 07:14-kor,
nyugszik 17:53-kor.

Holnap
Orsolya, Orsika
napja lesz.

  Darányi Ignác logo  LEADER logo umvp-logo unios-zaszlo

Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alap:a vidéki területekbe beruházó Európa

Cikkmegtekintések találatai
553724

Oldalainkat 24 vendég és 0 tag böngészi

  • Hirdetés

Egyesületünk szeretné összegyűjteni és az Interneten is elérhetővé tenni a LEADER térségben készülő helyi termékeket, elérhető szolgáltatásokat. Ehhez összeállítottunk két Adatlapot: Helyi Termék Adatlap, Helyi Szolgáltatás Adatlap.

Bővebb információk az alábbi cikkben találhatók: Helyi Termék és Szolgáltatás Katalógus

 

 

Bakonyjákó telephellyel rendelkező, erdőmérnök végzettségű őstermelőként, szeretném helyi vevői körömet bővíteni.

Termékeim és szolgáltatásaim közé tartozik a lakossági és ipari tűzifa, rönk faanyag termelése és előállítása egyaránt. A szolgáltatások is szorosan kapcsolódnak az erdőhöz, többek között erdészeti tanácsadás, erdősítések, ápolások és zöldterület karbantartás színesíti a palettát.

Kis és nagy mennyiségben egyaránt forgalmazunk a lakosság és cégek részére faanyagot.

Az EU által támogatott erdősítési pályázatok írása és kivitelezése egyaránt szakterületem.

2018 óta vagyok őstermelő. Méhészettel foglalkozom. Időszaknak megfelelően akác, repce, erdei, hárs, virág, vegyes, napraforgó mézet állítok elő.

Saját szükségleten felül értékesítem is.

Mezőgazdasági területeken alapvetően gépi szolgáltatások végzése úgy, mint. szárzúzás, fűnyírás. Ezekhez speciális gépekkel rendelkezünk, amelyek alkalmasak rézsűn és magas aljnövényzet esetén is munkavégzésre.

Építőiparban szolgáltatás keretében gépi földmunkavégzése: árokásás, tükörkiemelés, alapásás, tereprendezés és rakodás. Ezekhez 1,8 tonnás gumilánctalpas minikotróval és traktoralapú kotró-rakodógéppel rendelkezünk.

Jáger Ferenc vagyok, őstermelő. Több mint 40 éve méhészkedek. Fő tevékenységem méz illetve egyéb méhészeti produktumok termelése. Fontos számomra a lakosság egészséges, kiváló minőségű méhészeti termékekkel való ellátása.

Kiegészítő tevékenységként szálastakarmány előállításával is foglalkozok. Közel 30 ha földterületet művelek.

Továbbá telkek, nagyobb kertek, ipari és mezőgazdasági ingatlanok esztétikai és parlagfű-mentesítési kaszálását is végzem.

Szántóföldi gabonatermesztéssel és állattenyésztéssel foglalkozom.

A földeken búzát, kukoricát, repcét, rozst termesztek, művelem a földeket. Az állatok takarmányát is megtermesztem, majd a felesleget értékesítem.

Németh Márk okleveles erdőmérnök és mérnök közgazdász vagyok. Főállásom mellett őstermelőként 26 méhcsaláddal méhészkedem. Fő tevékenységem a méz, valamint a virágpor termelés, értékesítés.

Évi mintegy 500-800 kg mézet értékesítek üveges, 0,5 – 1 kg-os kiszerelésben, egy részét pedig felvásárlónak hordós kiszerelésben.

Méhcsaládjaimmal márciustól szeptemberig végig vándoroljuk a környék erdeit, virágzó mezőgazdasági kultúráit a minél változatosabb, sokszínűbb fajtamézek termelése érdekében.  

Termékeim között megtalálhatóak többek között: Repceméz, Akácméz, Mézontófű méz, Hársméz, Napraforgó méz és a Vegyes Virágméz. Tavasszal és ősszel virágport is szedetek, aminek egy része fagyasztva kerül értékesítésre, egy részét pedig szárítva fogyasztják el.