2021. június 13. vasárnap
Antal, Anett
A Nap kel 04:50-kor,
nyugszik 20:48-kor.

Holnap
Vazul, Herta
napja lesz.

  Darányi Ignác logo  LEADER logo umvp-logo unios-zaszlo

Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alap:a vidéki területekbe beruházó Európa

Cikkmegtekintések találatai
530020

Oldalainkat 19 vendég és 0 tag böngészi

  • Hirdetés

Támogatott neve: DplusStudio Mérnöki Iroda Kft.

A projekt címe: Vállalkozásfejlesztés a Somlón

Támogatási felhívás címe: VP6-19.2.1.-77-1-17 Somló-Marcalmente-Bakonyalja LEADER Akciócsoport Egyesület - Mikrovállalkozások fejlesztéseinek támogatása

A projekt megvalósításának kezdete: 2018.12.03

A projekt megvalósításának záró időpontja: 2020.12.20.

A támogatásból felhasznált összeg: 4341283 Ft

A projekt céljának és eredményének bemutatása (szöveges leírás a fejlesztésről, rendezvényről): Az üzleti ötlet Somlóvásárhely községben építész tervező és komplex kivitelezés menedzsment tevékenység elindítása volt. A térségben hiánypótló, versenyképes szolgáltatás jött létre, melynek célja a vállalkozás hatékony bevezetése a piacra a vállalkozói aktivitás növelésével és az egyediség fenntartásával, mely elősegíti a foglalkoztatás hosszú távú megvalósítását. Az élhetőbb lakókörnyezet, a fenntartható fejlődés megvalósításában a fejlesztés célja a jobb, több, racionálisabb kivitelezési munka generálása és elősegítése, a térségi együttműködések erősítése.

A vállalkozás bérelt telephelyen végzi tevékenységét. A fejlesztett épület Somlóvásárhelyen található, a Somló-hegyen, jól megközelíthető, alsó fekvésű területen. Az ingatlan belső felújítása korábban részben megtörtént, a projekt keretében a belső terek használhatóságán túl elsősorban az energetikai korszerűsítést és a külső tér kialakítása valósult meg. Az épület három szintből áll. A pince szinten gépkocsi tároló és általános tároló, a földszinten szélfogó, fürdőszoba, iroda helyiség és melegítő konyha található. A tetőtérben két helyiség került kialakításra, egy pihenő és egy irattár formájában.

A szolgáltatások nyújtásával versenyképes tervek és megoldások kerülnek a piacra, melyek közvetett módon jótékony hatással vannak a településképre. A tevékenység a vállalkozások széles körére épít, elősegítve az együttműködések kialakulását, erősödését. A tervek alapján elkészült kivitelezési munkák többletjövedelmet biztosítottak a környékbeli vállalkozásoknak. Az egyedi kiviteli tervek lehetővé teszik a szemléletformálást, és kultúrahordozó szerepe is jelentős: előtérbe kerülnek a helyi értékek, azok gyakorlati alkalmazása.

 

 

Rendezvényen részt vevők száma: - fő (nem releváns)

 

További adatok, információk:

A kérelem benyújtását megelőző naptári évben a foglalkoztatottak átlaglétszáma

1

Beszámoló benyújtásakor a foglalkoztatottak létszáma

1

A kérelem benyújtása és a beszámoló benyújtása közötti időszakban az SMB LEADER Egyesület által szervezett Fórumon, műhelymunkán, támogatással megvalósuló értékkel bíró rendezvényen helyi termék bemutatásával, értékesítésével történő részvétel helye, időpontja, résztvevő neve

2019.12.11. SMB Leader Fórum (résztvevő Szabó Dániel)

2020.11.19. SMB Leader online Fórum (résztvevő Szabó Dániel)

A kérelem benyújtása és a beszámoló benyújtása közötti időszakban pénzben vagy természetben támogatott a LEADER térségben székhellyel, telephellyel rendelkező, hátrányos helyzetű személyekkel foglalkozó intézményt, civil szervezetet, egyházat (támogatott neve, címe, támogatás összege vagy formája, dátum)

Somlóvásárhely Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület

Somlóvásárhely, Szabadság tér 1.

Támogatás összege: 10.000 Ft

Támogatás időpontja: 2020.12.08.

A kérelem benyújtása és a beszámoló benyújtása közötti időszakban megvalósult együttműködés rövid bemutatása együttműködő partner nevének megjelölésével

Nagypirit Község Önkormányzata, Burján Ernő, Marcalmenti Szociális Szövetkezet  (Partnerek tájépítész/építész/műszaki ellenőri feladatainak Pályázó általi segítése)

Rövid Ellátási Láncnak tagja vagyok

-

Munkahelyre felvett fiatalok száma

-

Vállalkozóvá vált fiatalok száma

-

Környezetében újonnan létrejött formális és informális közösség megnevezése, tevékenysége

-

Funkciójában akadályozott személyek (fogyatékos) jelentős állapotjavulása

-

 

A vállalt további feltételek teljesítésétnek leírása: -