2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
A Nap kel 05:10-kor,
nyugszik 20:21-kor.

Holnap
Mózes, Botond
napja lesz.

  Darányi Ignác logo  LEADER logo umvp-logo unios-zaszlo

Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alap:a vidéki területekbe beruházó Európa

Cikkmegtekintések találatai
525539

Oldalainkat 36 vendég és 0 tag böngészi

  • Hirdetés

Támogatott neve: Kisberzseny Község Önkormányzata

A projekt címe: Értékkel bíró helyi és térségi rendezvények támogatása

Támogatási felhívás címe: Kisberzseny Falunap

Helyszín: Kisberzseny Széchenyi u.22. Faluház 18/2 hrsz

Célcsoport: Kisberzseny község fiatal-, felnőtt-, és időskorú lakossága

A projekt megvalósításának kezdete: 2020.augusztus 29.

A projekt megvalósításának záró időpontja: 2020. augusztus 29.

A támogatásból felhasznált összeg: 390 200 Ft

A projekt céljának és eredményének bemutatása (szöveges leírás a fejlesztésről, rendezvényről):

A település lakóinál a közösségépítés előmozdítása, több generáció bevonása a programokba, társasági kapcsolatok erősítése. A nehezebb körülmények között élők számára könnyen hozzáférhető és tartalmas programokat biztosítottunk. A rendezvény tematikájában központi helyen állt a helyi és népi kultúra megismertetése, illetve a hagyományok ápolása, amelyet kiegészítettek a kézműves foglalkozások, illetve a helyi termékek bemutatása az érdeklődőknek.

 

Rendezvényen részt vevők száma: 80 fő

 

További adatok, információk:

 

A kérelem benyújtását megelőző naptári évben a foglalkoztatottak átlaglétszáma

5

Beszámoló benyújtásakor a foglalkoztatottak létszáma

6

A kérelem benyújtása és a beszámoló benyújtása közötti időszakban az SMB LEADER Egyesület által szervezett Fórumon, műhelymunkán, támogatással megvalósuló értékkel bíró rendezvényen helyi termék bemutatásával, értékesítésével történő részvétel helye, időpontja, résztvevő neve

 

A kérelem benyújtása és a beszámoló benyújtása közötti időszakban pénzben vagy természetben támogatott a LEADER térségben székhellyel, telephellyel rendelkező, hátrányos helyzetű személyekkel foglalkozó intézményt, civil szervezetet, egyházat (támogatott neve, címe, támogatás összege vagy formája, dátum)

 

A kérelem benyújtása és a beszámoló benyújtása közötti időszakban megvalósult együttműködés rövid bemutatása együttműködő partner nevének megjelölésével

 

Rövid Ellátási Láncnak tagja vagyok

 

Munkahelyre felvett fiatalok száma

 

Vállalkozóvá vált fiatalok száma

 

Környezetében újonnan létrejött formális és informális közösség megnevezése, tevékenysége

 

Funkciójában akadályozott személyek (fogyatékos) jelentős állapotjavulása

 

 

A vállalt további feltételek teljesítésétnek leírása:

A rendezvényen több, különböző stílusú fellépések szervezésével a lakosság eltérő igényeinek történő megfelelés volt a cél. A hagyományőrző, népi kulturális programok előtérbe helyeztük Helyi termelők népszerűsítése: Marcalmenti Szociális Szövetkezet Nagypirit zöldségfeldolgozás, Pusztán Kézműves Sajtműhely Nagypirit kézműves sajtok készítése, Marton Zsolt Somlóvásárhely őstermelő termelői méz előállítása, Tóth Márton Tüskevár fazekasság,,Devecseri Portéka Devecser: zöldség feldolgozás, mint hagyományőrző mesterségek ismerkedhetett meg a lakosság. A fellépők között a népi hagyományok és kultúra felidézésére a Lyra énekkar Somlóvásárhely népdalokból, a Tornaparti dalkör Apácatorna nótacsokorból álló műsora szolgált, a további fellépőktől az operett /Palotás Ágnes/, a néptánc /Élő Forrás Hagyományörző Egyesület/, Lovas foglalkozás / Fogyatékos és Lovas Sportszövetség Egyesülete Kerta Topár Zsolt/ illetve popzenei slágerek /Zámbóné Farkas Nóra/ elevenedtek meg. Vidám, amatőr bábjáték / Élő Forrás Hunyorgó Bábcsoport Kiscsősz/ a gyerekeknek csillám tetoválás /Ácsné Csillag Erika/ színesítette a délutánt. A zenés műsorok mellet vacsorát szolgáltunk fel a megjelenteknek. A rendezvény eredményeként a közösségi élet javul, a látogatók sokszínű programokban vehettek részt, és megismerkedhettek a térség helyi értékeivel.