2020. július 14. kedd
Örs, Stella
A Nap kel 05:06-kor,
nyugszik 20:44-kor.

Holnap
Henrik, Roland
napja lesz.

  Darányi Ignác logo  LEADER logo umvp-logo unios-zaszlo

Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alap:a vidéki területekbe beruházó Európa

Cikkmegtekintések találatai
447872

Oldalainkat 32 vendég és 0 tag böngészi

  • Hirdetés

Támogatott neve: Borszörcsökért Alapítvány

A projekt címe: Kommunális Munkagép beszerzése

Támogatási felhívás címe: Közösségi célú eszközbeszerzés támogatása

A projekt megvalósításának kezdete: 2019. december 19.

A projekt megvalósításának záró időpontja: 2020. március 31.

A támogatásból felhasznált összeg: 4.999.996 Ft

A projekt céljának és eredményének bemutatása (szöveges leírás a fejlesztésről, rendezvényről): A projekt célja Borszörcsökért Alapítvány fejlesztése 1 db EVERUN ER 12 Kommunális munkagép zúzókaszával. A beszerzendő gép segítségével Borszörcsök Község Önkormányzattal, Borszörcsöki Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesülettel, Doba Község Önkormányzattal, Somlóvásárhely Község Önkormányzattal, és Modori László őstermelővel együttműködésben elvégzik a területükön található fű- és aljnövényzet nyírását, parlagfű mentesítését. A várható eredmény a települések összképének javítása.

A projekt megvalósítása során beszerzésre került a pályázatban szereplőtől eltérően - mert szükséges nagyobb motorteljesítményű, nagyobb rakodási magasságú, szélesebb eszköz – az új árajánlatokból kiválasztott munkagép, mely segítségével az együttműködési megállapodásban megfogalmazott célok elérése lehetővé vált, azokat együttműködő partnerek folyamatosan a jelentkező igényeknek megfelelően használják.

Beszerzésre került EVERUN ER 12 Kommunális munkagép zúzókasza és marketing tevékenység keretében 167 db A/4 méretű szórólap készült el.

Rendezvényen részt vevők száma: NR

További adatok, információk:

A kérelem benyújtását megelőző naptári évben a foglalkoztatottak átlaglétszáma

0

Beszámoló benyújtásakor a foglalkoztatottak létszáma

0

A kérelem benyújtása és a beszámoló benyújtása közötti időszakban az SMB LEADER Egyesület által szervezett Fórumon, műhelymunkán, támogatással megvalósuló értékkel bíró rendezvényen helyi termék bemutatásával, értékesítésével történő részvétel helye, időpontja, résztvevő neve

Fórum Somlóvásárhely 2019.12.11. – Vörösné Soós Ágnes

 

A kérelem benyújtása és a beszámoló benyújtása közötti időszakban pénzben vagy természetben támogatott a LEADER térségben székhellyel, telephellyel rendelkező, hátrányos helyzetű személyekkel foglalkozó intézményt, civil szervezetet, egyházat (támogatott neve, címe, támogatás összege vagy formája, dátum)

Borszörcsökért Alapítvány aktívan részt vesz a településen megtartásra kerülő különböző rendezvények lebonyolításában is, így nagyon sok hátrányos helyzetű személlyel találkozik, foglalkozik. A 2019. évi falunapon a hátrányos helyzetű gyermekeknek vetélkedőket, szabadidős tevékenységeket biztosítottunk, ezen felül részt vettünk az idősek napja és a Mikulás nap előkészítésében és lebonyolításában is.

A kérelem benyújtása és a beszámoló benyújtása közötti időszakban megvalósult együttműködés rövid bemutatása együttműködő partner nevének megjelölésével

Borszörcsökért Alapítvány előzetes egyeztetés alapján biztosította 2020. április hónapban Borszörcsök, Somlóvásárhely és Doba Község Önkormányzatainak a közösen kiválasztott út menti területeken a fű- és aljnövényzet nyírását, Modori László őstermelőnek a területe szélén található fű- és aljnövényzet nyírását, Borszörcsöki Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület részére, hogy az általuk vagyonvédelmi szempontból indokoltnak tartott helyen a fű és aljnövényzet nyírását. Ezen lehetőséget a továbbiakban is biztosítja időszakosan, az előzetes egyeztetések alapján.

Borszörcsök Község Önkormányzat a beruházás megvalósítási időszakában megelőlegezte az eszköz megvásárlásához szükséges összeget, a későbbiekben pedig előzetesen egyeztetett időpontokban önkormányzati alkalmazottat fog biztosítani az eszköz működtetéséhez, a fűnyírási munkák elvégzéséhez.  

Borszörcsöki Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület aktívan részt vett a beüzemelésben, előzetes egyeztetés alapján részt vett az önkormányzati területek nyírásában.

Modori László 2019-ben 4 db szalmabálát biztosított a 2019. július 27-i falunapon a hátrányos helyzetű gyermekek részére szervezett vetélkedők, szabadidős tevékenységekhez, a továbbiakban pedig elvégzi az eszköz karbantartását, olajcseréjét.

Somlóvásárhely és Doba Önkormányzatok, mint a helyi óvodák fenntartói, évente 2 alkalommal jelzik az oda járó borszörcsöki hátrányos helyzetű gyerekek adatait. 2020-ban a mostani időszakra kiemelten kérték a rájuk történő odafigyelést, ezen felül előzetes egyeztetés alapján évente néhány napra biztosítják az önkormányzati alkalmazottat az eszköz működtetéséhez.

 

Rövid Ellátási Láncnak tagja vagyok

NR

Munkahelyre felvett fiatalok száma

NR

Vállalkozóvá vált fiatalok száma

NR

Környezetében újonnan létrejött formális és informális közösség megnevezése, tevékenysége

NR

Funkciójában akadályozott személyek (fogyatékos) jelentős állapotjavulása

NR

 

A vállalt további feltételek teljesítésétnek leírása: A fejlesztés a komplex programmal fejlesztendő devecseri járásban valósult meg. Az eszközt a LEADER térségben telephellyel (8500 Pápa, Győri út 8.) rendelkező AGROMASTER Kft. cégtől vásároltuk meg. Az alapítvány képviselője 2019-es évben részt vett már Fórumon, illetve a későbbiek során is részt vesz legalább évente egyszer. Borszörcsökért Alapítvány a jövőben is aktívan részt vesz a településen megtartásra kerülő különböző rendezvények lebonyolításában, így a továbbiakban is sok hátrányos helyzetű személlyel fog találkozni, foglalkozni.