2020. november 25. szerda
Katalin, Katinka, Katrin
A Nap kel 07:07-kor,
nyugszik 16:06-kor.

Holnap
Virág
napja lesz.

  Darányi Ignác logo  LEADER logo umvp-logo unios-zaszlo

Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alap:a vidéki területekbe beruházó Európa

Cikkmegtekintések találatai
478221

Oldalainkat 12 vendég és 0 tag böngészi

  • Hirdetés

Támogatott neve: Modori László

A projekt címe: Eszközbeszerzés őstermelő szántóföldi növénytermesztéséhez

Támogatási felhívás címe: Mezőgazdasági termék előállításának és feldolgozásának támogatása

A projekt megvalósításának kezdete: 2018. február 28.

A projekt megvalósításának záró időpontja: 2019. augusztus 26.

A támogatásból felhasznált összeg: 4.499.996 Ft

 

A projekt céljának és eredményének bemutatása (szöveges leírás a fejlesztésről, rendezvényről): A fejlesztés célja a szántóföldi növénytermesztésem hatékonyabbá, gazdaságosabbá tétele. Ehhez kapcsolódóan került beszerzésre egy körbálázó, mely a szalma bálázása mellett más növényi maradványok összegyűjtését is lehetővé teszi. Ezzel megkönnyítve a tarlóhántást és a következő növény ültetése előtt a terület előkészítését. Emellett arra is lehetőséget biztosít, hogy a térség más őstermelőivel együttműködve segítsük egymás munkáját. Az eszközbeszerzés mellett egy szórólap került elkészítésre, mely segíti a tevékenységem népszerűsítését, ezzel az előállított szálas takarmány értékesítését.

 

Rendezvényen részt vevők száma: NR

 

További adatok, információk:

A kérelem benyújtását megelőző naptári évben a foglalkoztatottak átlaglétszáma

-

Beszámoló benyújtásakor a foglalkoztatottak létszáma

-

A kérelem benyújtása és a beszámoló benyújtása közötti időszakban az SMB LEADER Egyesület által szervezett Fórumon, műhelymunkán, támogatással megvalósuló értékkel bíró rendezvényen helyi termék bemutatásával, értékesítésével történő részvétel helye, időpontja, résztvevő neve

Fórum Pápakovácsi 2019.04.16. – Modori László

 

A kérelem benyújtása és a beszámoló benyújtása közötti időszakban pénzben vagy természetben támogatott a LEADER térségben székhellyel, telephellyel rendelkező, hátrányos helyzetű személyekkel foglalkozó intézményt, civil szervezetet, egyházat (támogatott neve, címe, támogatás összege vagy formája, dátum)

A Borszörcsökért Alapítvány falunapunkon a településen élő hátrányos helyzetű gyermekeknek szervezett vetélkedőt, szabadidős tevékenységet, melyhez biztosítottam több szalmabálát.

A somlóvásárhelyi Széchenyi István Általános Iskolába is több hátrányos helyzetű gyermek jár. Az iskola tankertjében levendulát termesztenek, melyhez talajtakarónak szintén adtam szalmabálát.

A kérelem benyújtása és a beszámoló benyújtása közötti időszakban megvalósult együttműködés rövid bemutatása együttműködő partner nevének megjelölésével

A beszerzés idejét, a géptípust és a beüzemelést Burján Ernő őstermelővel együttműködve végeztem. Ezen felül Toldi Tamással egyeztetve kölcsönösen segítettük egymás munkáját a beszerzett eszközökkel. Zsigmond Károly szintén őstermelő és növénytermesztéssel foglalkozik. Vele együttműködve elvégzem az aratás utáni szalma bálázását.

Rövid Ellátási Láncnak tagja vagyok

 

Munkahelyre felvett fiatalok száma

NR

Vállalkozóvá vált fiatalok száma

NR

Környezetében újonnan létrejött formális és informális közösség megnevezése, tevékenysége

NR

Funkciójában akadályozott személyek (fogyatékos) jelentős állapotjavulása

NR

 

A vállalt további feltételek teljesítésének leírása: A fejlesztés a komplex programmal fejlesztendő devecseri járásban valósult meg. Az eszközöket a LEADER térségben székhellyel rendelkező pápai cégtől vásároltam meg az árajánlatoknak megfelelően. A 2019-es évben részt vettem már Fórumon, illetve a későbbiek során is részt veszek legalább évente egyszer. Évente támogatok hátrányos helyzetű személyekkel foglalkozó civil szervezetet.