2020. augusztus 5. szerda
Krisztina, Kriszta
A Nap kel 05:32-kor,
nyugszik 20:18-kor.

Holnap
Berta, Bettina
napja lesz.

  Darányi Ignác logo  LEADER logo umvp-logo unios-zaszlo

Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alap:a vidéki területekbe beruházó Európa

Cikkmegtekintések találatai
455302

Oldalainkat 26 vendég és 0 tag böngészi

  • Hirdetés

Támogatott neve: Tüskevár Község Önkormányzata

A projekt címe: Tüskevári Hagyományok ápolása

Támogatási felhívás címe: Értékkel bíró helyi és térségi rendezvények támogatása

A projekt megvalósításának kezdete:2019.08.03.

A projekt megvalósításának záró időpontja:2019.08.03.

A támogatásból felhasznált összeg: 916.940 Ft

 

A Simon és Társa Kft.-től bérelt 20x15 méteres sátorra a rendezvény biztonságos lebonyolításához volt szükség. A nagy melegre való tekintettel a vendégek és fellépők kellemes környezetben tudtak egész nap szórakozni, kikapcsolódni, amely nagyban hozzájárult a nagyszámú részvevőhöz.

A hangosítást és a zeneszolgáltatást szintén a Simon és Társa Kft. biztosította.

 

A projekt céljának és eredményének bemutatása (szöveges leírás a fejlesztésről, rendezvényről):

Az idelátogató vendégek megismerték a helyi és környékbeli értékeket. A korosztályok közötti szakadék enyhítésére is nagyon jó alkalom volt a rendezvény. Közösen szervezzük a programjainkat, bevonjuk a fiatalokat és a nyugdíjasokat a közösségépítésbe. A helyi és környékbeli hagyományokat ápoljuk.

 

A környéken széles körben ismert a „Tüskevári Falunap”, amelynek nagy hagyománya van. Minden korosztály számára biztosítottuk egész nap a kikapcsolódási lehetőséget. Rokonok ,barátok elszármazottak ilyenkor találkoznak egymással. A műsorokat úgy állítottuk össze, hogy a kultúra,a könnyed szórakozás és a sport is helyet kapjon. A hagyományőrzés mellett a modern technikai is bemutatásra került. A rendezvény 2019.augusztus 03. szombat 07.00-24.00 ig. tartott. Reggel 7 órakor kezdődött zenés ébresztővel, felvonulással, amelyet a Kolontári Vaskacsa OFF road egyesület mutatott be. A nap folyamán Jurtás bemutatót tartott a Ninti2000 és a Tüskevár Jövőjéért Egyesület a jurta sátrakban,ahol megismerkedhetnek a rovásírással,íjászkodással,amelyből versenyt is szerveztünk,bemutattuk a a régi viseleteket,amelyeket fel is tudtak próbálni. A tüskevári fazekas korongozni tanította az érdeklődőket,a segítők különböző asztaldíszeket készítettek a kreatív sátorba látogatókkal. A somlóvásárhelyi Egészségfejlesztési Iroda és a körzeti orvos egésznap szűréseket végeztek. Helyi termékekből bemutatót szervezünk, sajt,bor és mézkóstolás,valamint zöldségkóstolási lehetőséget biztosítottunk. A gyerekeknek mászófal, mobil kalandpark, trambulin és egyéb sporteszközök biztosították a sportolási lehetőséget. Délelőtt a nyugdíjas klub tagjai keszeget és tócsit sütöttek, majd délben ebéddel kínáltuk a vendégeket és a fellépőket. Veres Zoltán műrepülő bajnok légi bemutatót tartott, majd Kovács Nóri a Népművészet Ifjú Mestere díjjal kitüntetett énekesnő lépett fel. A kiscsőszi Élőforrás Hagyományőrző Egyesület az Aranysarkantyús Cimbi vezetésével néptáncolt, ahol bemutatkozhatnak a környék ifjú tehetséges néptáncosai is. Az EMeRTon-díjas magyar énekesnő, szövegíró, a Napoleon Boulevard énekese, Vincze Lilla ad koncertezett. Tűzijáték és utcabál zárta a napot. A gyerekeknek az önkormányzat egész nap ingyen biztosította az ásványvizet, üdítőt.

 

Rendezvényen részt vevők száma: 950 fő

 

További adatok, információk:

A kérelem benyújtását megelőző naptári évben a foglalkoztatottak átlaglétszáma

Nem releváns

Beszámoló benyújtásakor a foglalkoztatottak létszáma

Nem releváns

A kérelem benyújtása és a beszámoló benyújtása közötti időszakban az SMB LEADER Egyesület által szervezett Fórumon, műhelymunkán, támogatással megvalósuló értékkel bíró rendezvényen helyi termék bemutatásával, értékesítésével történő részvétel helye, időpontja, résztvevő neve

Nem releváns

A kérelem benyújtása és a beszámoló benyújtása közötti időszakban pénzben vagy természetben támogatott a LEADER térségben székhellyel, telephellyel rendelkező, hátrányos helyzetű személyekkel foglalkozó intézményt, civil szervezetet, egyházat (támogatott neve, címe, támogatás összege vagy formája, dátum)

Nem releváns

A kérelem benyújtása és a beszámoló benyújtása közötti időszakban megvalósult együttműködés rövid bemutatása együttműködő partner nevének megjelölésével

Nem releváns

Rövid Ellátási Láncnak tagja vagyok

Nem releváns

Munkahelyre felvett fiatalok száma

Nem releváns

Vállalkozóvá vált fiatalok száma

Nem releváns

Környezetében újonnan létrejött formális és informális közösség megnevezése, tevékenysége

Nem releváns

Funkciójában akadályozott személyek (fogyatékos) jelentős állapotjavulása

Nem releváns

 

A vállalt további feltételek teljesítésétnek leírása: A meghívókon, plakátokon, szórólapokon, molinón feltüntettük a LEADER HACS logóját.

 

Felállítottunk egy sátrat, amelyben kiállítottuk a helyi és a térség termelőinek termékeit.

A rendezvényen 5 fő Leader térségben élő termelő termékeit mutattuk be.

-Tóth Márton Tüskevárról- fazekas

-Hardi István Tüskevárról–méz

-Levino Kft Tüskevárról-bor

-Marcalmenti Szociális Szövetkezet Nagypirit-zöldségek

-Pusztán Kézműves Sajtműhely Nagypirit-sajtok

 

A rendezvényen a LEADER térségből 3 fellépő mutatkozott be:

-Tóth Márton fazekas –Tüskevár

-Vass kacsa Off road Egyesület, ének- Kolontár

-Tüskevár Jövőjéért Egyesület, Tüskevár- Jurta bemutató

 

 

A rendezvényt 30 nappal korábban a Leader Hacs honlapján, valamint 15 nappal korábban a helyi települési önkormányzat honlapján kívül 5 másik környékbeli település honlapján is meghirdettük: Nagypirit, Kolontár, Nagyalásony, Vid, Pusztamiske,

 

A rendezvény ideje alatt gondoskodtunk a szelektív hulladékgyűjtésről.