2020. augusztus 5. szerda
Krisztina, Kriszta
A Nap kel 05:32-kor,
nyugszik 20:18-kor.

Holnap
Berta, Bettina
napja lesz.

  Darányi Ignác logo  LEADER logo umvp-logo unios-zaszlo

Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alap:a vidéki területekbe beruházó Európa

Cikkmegtekintések találatai
455288

Oldalainkat 38 vendég és 0 tag böngészi

 • Hirdetés

Támogatott neve: Csót Község Önkormányzata

A projekt címe: Csóti Csipkedett Fesztivál

Támogatási felhívás címe: VP6-19.2.1-77-5-17

A projekt megvalósításának kezdete: 2019. április 1.

A projekt megvalósításának záró időpontja: 2019. július 27.

A támogatásból felhasznált összeg: 1402200 Ft

 

A projekt céljának és eredményének bemutatása (szöveges leírás a fejlesztésről, rendezvényről):
A Csóti Csipkedett Fesztivál megrendezésével az volt a célunk, hogy erősebbé tegyük a lakosság összetartozását úgy, hogy minden résztvevő találkozhasson a helyi termékeket előállítókkal. Ezen kívül tervünk volt a turizmus fejlesztése, a helyi hagyományok bemutatása, ápolása.
Fontosnak tartottuk, hogy a helyi termékek is szerepeljenek a rendezvényen, ugyanis ezzel értékesítési lehetőséget kínálhatunk a gazdasági szereplőknek. Célunk volt az is, hogy a környező településekről érkező vendégek is megismerjék a helyi szervezetek tevékenységét. Fontosnak gondoltuk mindezek mellett azt is, hogy különböző korú, nemű, nemzetiségű és különböző vallási felekezetekhez tartozóknak is esélyegyenlőséget biztosítsunk. Fontosnak találtuk azt is, hogy a felnövekvő generációk számára pozitív útmutatást adjunk. Tervünk volt bemutatni, hogy községünk egy élhető település, amely hosszú távú fennmaradása érdekében igyekszik az itt letelepülni vágyók segítségét is szem előtt tartani.
2019. július 26-án, pénteken 15:00-kor a rendezvény sporteseménnyel kezdődött, kispályás focikupát tartottunk. Ezen a programon csóti játékosok, és a helyi vállalkozások munkatársai mérkőzhettek meg egymással barátságos mérkőzés formájában.
A pénteki délután további részében az újonnan elkészült kemence-házat adtuk át, mellyel azt reméljük, hogy előmozdítottuk településünk közösségének összekovácsolódását. Ezen alkalommal a jelenlévők langallót fogyaszthattak, ezzel felelevenítve a helyi hagyományos ízeket.
A délután további részében találkozhatott a közönség különböző műfajokkal. Operett-, retro-, és vidám dallamok kavalkádjában szórakozhatott a nagyérdemű.
Az este folytatásában Szórádi Árpád mulatós zenész előadását élvezhettük.
Szombat délután a Répa, retek, mogyoró zenés műsorral szórakoztatta a legkisebbeket. Őket az Ugodból érkező Viola Nova Népdalkör követte, akik örökzöld dallamokat és operett részleteket adtak elő. Ezután a Bakonyszücsi Hölgyek Klubja következett, akik zenés paródiával érkeztek hozzánk. Majd latin táncoké lett a főszerep, majd a homokbödögei Optikai Csalódások egyesület táncosai következtek. Az est további részében hallhatott a közönség operetteket és slágereket is Tóth Tünde előadásában. Az est zárásaként a Póker Együttes zenéje szolgált.
Az eseményen minden résztvevő egy tál ételt fogyaszthatott, ezen kívül lacikonyha, büfé, vattacukor, popcorn, fagyi, főttkukorica, játszóház, arcfestés, ugrálóvár, óriáscsúszda, vonatos akadálypálya, buborékfoci, lufibohóc, és helyi termelők bemutatója is látható volt (DOROTI Pack Kft., Kereskedelmi és Feldolgozó Szociális Szövetkezet Lovászpatonai Önkormányzat, Vajda Méhészet, Hasprai László, Ugod, Hujter és Társa BT, ). A rendezvényen a környezettudatosság jegyében szelektív hulladékgyűjtés történt.
Az eseményen a részvétel díjmentes volt.

 

Rendezvényen részt vevők száma: 650 fő

 

További adatok, információk:

A kérelem benyújtását megelőző naptári évben a foglalkoztatottak átlaglétszáma

 

Beszámoló benyújtásakor a foglalkoztatottak létszáma

 

A kérelem benyújtása és a beszámoló benyújtása közötti időszakban az SMB LEADER Egyesület által szervezett Fórumon, műhelymunkán, támogatással megvalósuló értékkel bíró rendezvényen helyi termék bemutatásával, értékesítésével történő részvétel helye, időpontja, résztvevő neve

 

A kérelem benyújtása és a beszámoló benyújtása közötti időszakban pénzben vagy természetben támogatott a LEADER térségben székhellyel, telephellyel rendelkező, hátrányos helyzetű személyekkel foglalkozó intézményt, civil szervezetet, egyházat (támogatott neve, címe, támogatás összege vagy formája, dátum)

 

A kérelem benyújtása és a beszámoló benyújtása közötti időszakban megvalósult együttműködés rövid bemutatása együttműködő partner nevének megjelölésével

A Bakonyalja Lovas Klub 2019. július 26-27-én megrendezett Csóti Csipkedett Fesztiválon lovagoltatást, sétakocsikázást, történelmi ismeretek nyújtását, az általa használt terület és az azon lévő műtárgyak rendelkezésre bocsátását biztosítja, valamint kapcsolatot tart a helyi fellépőkkel.

A Csótért Alapítvány vállalja a szelektív hulladékgyűjtést, egészségsátor felállítását, a rendezvény szereplőinek közreműködőinek koordinálását (öltözők, színpadok, hangosítások), a helyi termékek bemutatásának feltételeit, azok népszerűsítését.

Rövid Ellátási Láncnak tagja vagyok

 

Munkahelyre felvett fiatalok száma

 

Vállalkozóvá vált fiatalok száma

 

Környezetében újonnan létrejött formális és informális közösség megnevezése, tevékenysége

 

Funkciójában akadályozott személyek (fogyatékos) jelentős állapotjavulása

 

 

A vállalt további feltételek teljesítésétnek leírása:

 • Az önkormányzat képviselője részt vett az SMB LEADER Akciócsoport Helyi Fejlesztési Stratégiájának elkészítésében telefonos egyeztetéssel.
 • Az önkormányzat képviselője a fenntartási időszakban évente legalább egy alkalommal részt vesz a SMB LEADER Akciócsoport által szervezett fórumon, műhelymunkán.
 • Az önkormányzat képviselője évente legalább egy alkalommal pénzben, vagy természetben támogat a LEADER térségben székhellyel, telephellyel rendelkező, hátrányos helyzetű személyekkel foglalkozó intézményt, civil szervezetet.
 • A rendezvényen megvalósult a szelektív hulladékgyűjtés.
 • A rendezvény az előírt honlapokon felül további 5 honlapon, ill. egyéb formában is megjelent.
 • Helyi termékek bemutatása megtörtént.
 • Előadó, fellépő bemutatkozási lehetősége biztosított volt.
 • A rendezvényen a gyermekek részére kézműves, vagy egyéb foglalkozásokat biztosítottunk.
 • Megjelentek különböző típusú előadások/fellépők.
 • Megjelentek különböző típusú helyi termékek.