2020. június 5. péntek
Fatime, Ferdinánd
A Nap kel 04:52-kor,
nyugszik 20:43-kor.

Holnap
Norbert, Cintia, Norman
napja lesz.

  Darányi Ignác logo  LEADER logo umvp-logo unios-zaszlo

Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alap:a vidéki területekbe beruházó Európa

Cikkmegtekintések találatai
442892

Oldalainkat 25 vendég és 0 tag böngészi

  • Hirdetés

Támogatott neve: Karakószörcsök Község Önkormányzata

A projekt címe: Elszármazottak találkozója a falunapon

Támogatási felhívás címe: Értékkel bíró helyi vagy térségi rendezvények támogatása

A projekt megvalósításának kezdete: 2019. március 4.

A projekt megvalósításának záró időpontja: 2019. július 28.

A támogatásból felhasznált összeg: 575.178.- Ft

 

A projekt céljának és eredményének bemutatása (szöveges leírás a fejlesztésről, rendezvényről):

A projekt célja volt, hogy egy egész napos rendezvény keretében vendégül lássuk azokat az elszármazottakat, akik több, mint 25 éve nem élnek a településen, megteremtsük a lehetőségét annak, hogy a vendégek és a helyiek újra együtt lehessenek, felidézzék a múltat, ismerkedjenek a község új lakóival és ezzel erősítsük, formáljuk a közösségi kapcsolatokat.

A terv megvalósult, hiszen 94 fő elszármazott érkezett haza az ország minden részéről, sőt Németországból is. A helyi egyesületeknek tehát volt kiknek bemutatni tevékenységüket, kulturális egyesületünk a palotással nyitotta meg a rendezvényt, majd vidám táncokkal jelenetekkel szórakoztatta a közönséget, Polgárőr egyesületünk diasorozaton mutatta meg munkáját és eredményeit, helyi bábcsoportunk pedig szintén humoros előadással mutatkozott be. Leader térségben működő vállalkozások helyi termékeikkel vettek részt a rendezvényen.

Kulturális programok sora várta a szórakozni vágyókat, minden műfajból érkeztek előadók.

A Leader térség előadói voltak: Együtt Karakószörcsök Kultúrájáért Egyesület, Pulzus Együttes Devecser, Greznár Zoltán és Zenekara Pápa, Pápai Musical Stódió. Az interaktív gyermekműsorba szívesen vettek részt az apróságok. Városnéző kisvonattal vendégek és helyiek egyaránt bejárhatták a község minden utcáját.

A projekt teljes egészében az elképzelés szerint valósult meg, elérte a kitűzött célt, az elszármazottak könnyes szemmel búcsúztak a nap végén, a hangulat fantasztikus volt, helyi és vendég egyaránt megtalálta a neki tetsző szórakozási lehetőséget.

 

A rendezvényt a saját honlapunkon kívül meghirdettük Kamond, Kerta, Nagyalásony, Pápateszér, Apácatorna és Tüskevár honlapján is. A projekttáblát a rendezvény mindkét helyszínén kihelyeztük.

Egész nap folyamán gondoskodtunk a szelektív hulladékgyűjtés lehetőségéről.

Rendezvényen részt vevők száma: 600 fő

 További adatok, információk:

A kérelem benyújtását megelőző naptári évben a foglalkoztatottak átlaglétszáma

1

Beszámoló benyújtásakor a foglalkoztatottak létszáma

2

A kérelem benyújtása és a beszámoló benyújtása közötti időszakban az SMB LEADER Egyesület által szervezett Fórumon, műhelymunkán, támogatással megvalósuló értékkel bíró rendezvényen helyi termék bemutatásával, értékesítésével történő részvétel helye, időpontja, résztvevő neve

Fórum

Értékkel bíró rendezvény: Kamond 2019. július 20. 

 

Szabóné Piriti Márta

Együtt Karakószörcsök Kultúrájáért Egyesület

A kérelem benyújtása és a beszámoló benyújtása közötti időszakban pénzben vagy természetben támogatott a LEADER térségben székhellyel, telephellyel rendelkező, hátrányos helyzetű személyekkel foglalkozó intézményt, civil szervezetet, egyházat (támogatott neve, címe, támogatás összege vagy formája, dátum)

nem

A kérelem benyújtása és a beszámoló benyújtása közötti időszakban megvalósult együttműködés rövid bemutatása együttműködő partner nevének megjelölésével

Együtt Karakószörcsök Kultúrájáért Egyesület helyi kézműves termékeket állított ki, illetve műsort adott. Polgárőr és Tűzoltó Egyesület Karakószörcsök bemutatóval vett részt.

Rövid Ellátási Láncnak tagja vagyok

nem

Munkahelyre felvett fiatalok száma

-

Vállalkozóvá vált fiatalok száma

-

Környezetében újonnan létrejött formális és informális közösség megnevezése, tevékenysége

Amatőr Bábcsoport Karakószörcsök

Funkciójában akadályozott személyek (fogyatékos) jelentős állapotjavulása

-

 

A vállalt további feltételek teljesítésétnek leírása: Pápateszér Község Önkormányzata levendula olajat mutatott be, a Veszprém Megyei Fogyatékos Személyek Pszichiátriai és Szenvedélybetegek Integrált Intézmény Kamond pedig kézműves termékeket.