2020. január 21. kedd
Ágnes
A Nap kel 07:25-kor,
nyugszik 16:36-kor.

Holnap
Vince, Artúr
napja lesz.

  Darányi Ignác logo  LEADER logo umvp-logo unios-zaszlo

Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alap:a vidéki területekbe beruházó Európa

Cikkmegtekintések találatai
423596

Oldalainkat 28 vendég és 0 tag böngészi

 • Hirdetés

Támogatott neve: Farkasgyepű Község Önkormányzata

A projekt címe: Falunap Farkasgyepűn

Támogatási felhívás címe: Értékkel bíró helyi vagy térségi rendezvények támogatása

A projekt megvalósításának kezdete: 2019.06.06.

A projekt megvalósításának záró időpontja: 2019.07.15.

A támogatásból felhasznált összeg: 346.900,-Ft

 

A projekt céljának és eredményének bemutatása (szöveges leírás a fejlesztésről, rendezvényről):

Farkasgyepű településen szervezett falunapi rendezvény lehetőséget biztosított arra, hogy a település és környéke lakói, vállalkozói, civil szervezetei közötti kapcsolat erősebbé váljon találkozásuk és személyes beszélgetéseik révén. A műsorban a település értékei a rendezvényre látogatók részére bemutatásra kerültek, csakúgy mint a térségi termelők, kézművesek termékei is. A rendezvényre érkezők kézzel készült fatárgyakat láthattak, illetve fonálból és gyöngyből készült karkötőket is megcsodálhattak.

A rendezvény napján a helyi tánccsoport műsorát követően a Városlődi Vegyeskar, dalcsokrát hallgathatták a nézők, akiket a pápai Vadvirág Néptáncegyüttes követett. A tánc után a településen is népszerű Zséda műsora következett Az esti bál előtt a pápai fúvoszenekar tagjai szolgáltatták a térzenét kiemelkedő sikerrel. A rendezvény idején Frum Ferenc bakonyjákói vállalkozó főzött.

 

Rendezvényen részt vevők száma: kb. 120 fő

 

További adatok, információk:

A kérelem benyújtását megelőző naptári évben a foglalkoztatottak átlaglétszáma

5 fő

Beszámoló benyújtásakor a foglalkoztatottak létszáma

5 fő

A kérelem benyújtása és a beszámoló benyújtása közötti időszakban az SMB LEADER Egyesület által szervezett Fórumon, műhelymunkán, támogatással megvalósuló értékkel bíró rendezvényen helyi termék bemutatásával, értékesítésével történő részvétel helye, időpontja, résztvevő neve

Kiszlingerné Vass Kinga

2018.március 8.

A kérelem benyújtása és a beszámoló benyújtása közötti időszakban pénzben vagy természetben támogatott a LEADER térségben székhellyel, telephellyel rendelkező, hátrányos helyzetű személyekkel foglalkozó intézményt, civil szervezetet, egyházat (támogatott neve, címe, támogatás összege vagy formája, dátum)

Bakonyjákói Római Katolikus Egyházközség Farkasgyepűi Fíliája természetbeni támogatása  

A kérelem benyújtása és a beszámoló benyújtása közötti időszakban megvalósult együttműködés rövid bemutatása együttműködő partner nevének megjelölésével

Önkormányzatunk folyamatosan együttműködik a Farkasgyepű Fejlődésért Egyesülettel és a Farkasgyepűi Gyöngyvirág Tánccsoporttal. A civil szervezet és az amatőr csoport is részt vett a támogatott rendezvény megszervezésében, illetve a tánccsoport fellépésével színesítette a műsort.

Rövid Ellátási Láncnak tagja vagyok

nem

Munkahelyre felvett fiatalok száma

0

Vállalkozóvá vált fiatalok száma

0

Környezetében újonnan létrejött formális és informális közösség megnevezése, tevékenysége

0

Funkciójában akadályozott személyek (fogyatékos) jelentős állapotjavulása

0

 

A vállalt további feltételek teljesítésétnek leírása:

 • Rendezvényünket Farkasgyepű község hivatalos weboldalán kívül még Városlőd, Csehbánya, Kislőd, Németbánya, Bakonyjákó települések honlapján is megjelentettük a rendezvényt megelőző 15 nappal
 • Rendezvényünk hirdetését legalább 30 nappal a lebonyolítás napja előtt elküldtük a LEADER HACS részére honlapjukon történő megjelentetés céljából
 • több LEADER térségi önkormányzathoz juttattunk el papír alapú meghívót a rendezvényre
 • Farkasgyepűn minden háztartásba eljutatott szórólapon értesítettük a lakosokat a rendezvényről
 • Rendezvény plakátjain, meghívókon elhelyeztük a szükséges arculati elemeket
 • Rendezvény helyszínén kihelyeztük a támogatást tartalmazó tájékoztató táblát
 • Rendezvényünkön LEADER térségben készült helyi termék bemutatását és értékesítését biztosítottuk.
 • Rendezvényünkön a LEADER térségből felléptek a Farkasgyepűi Gyöngyvirág Tánccsoport tagjai, a Városlődi Vegyeskar, a pápai Vadvirág Néptáncegyüttes és a Pápai Fúvoszenekar tagjai is. A rendezvényen gulyást Frum Ferenc bakonyjákói vállalkozó főzőtt.
 • Farkasgyepű Község Önkormányzat képviselője részt vett a HFS elkészítésében személyes vagy telefonos egyeztetéssel, műhelymunkán való részvétellel, vagy részt vett a 2015.09.29. napjától a kérelem benyújtásáig megtartásra kerülő Fórumon.
 • Farkasgyepű Község Önkormányzatának képviselője vagy munkavállalója vállalta, hogy évente legalább egy alkalommal részt vesz az SMB LEADER Egyesület által szervezett Fórumon, műhelymunkán.
 • Farkasgyepű Község Önkormányzata vállalta, hogy évente legalább egy alkalommal pénzben vagy természetben támogat a LEADER térségben székhellyel, telephellyel rendelkező, hátrányos helyzetű személyekkel foglalkozó intézményt, civil szervezetet, egyházat.
 • A rendezvény Farkasgyepű Német Nemzetiségi Önkormányzattal, Farkasgyepű Fejlődésért Egyesülettel és a Farkasgyepűi Gyöngyvirág Tánccsoporttal együttműködésben valósult meg
 • Rendezvényünkön szelektív hulladékgyűjtés valósult meg.