2019. december 12. csütörtök
Gabriella
A Nap kel 07:25-kor,
nyugszik 16:01-kor.

Holnap
Luca, Otília, Lúcia
napja lesz.

  Darányi Ignác logo  LEADER logo umvp-logo unios-zaszlo

Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alap:a vidéki területekbe beruházó Európa

Cikkmegtekintések találatai
419466

Oldalainkat 21 vendég és 0 tag böngészi

 • Hirdetés

Támogatott neve: Devecser Város Önkormányzata

A projekt címe: Térségi mozaik

Támogatási felhívás címe: Értékkel bíró helyi vagy térségi rendezvények támogatása

 (A helyi felhívás kódszáma: VP6-19.2.1.-77-5-17)

Projekt azonosítója: 1975268882

A projekt megvalósításának kezdete: 2019. május 7.

A projekt megvalósításának záró időpontja: 2019. június 30.

Rendezvény helyszíne: 8460 Devecser, Petőfi tér - Kastélypark (Hrsz.:620/1,

koordináták: 47 .105822, 17 .437779)

 

A projekt céljának és eredményének bemutatása:

A Devecser és környező települések lakossága számára a helyi médiában (Devecseri Ujság, Devecseri Városi Televízió) és a Szuperinfó hirdetési újságban, valamint köztereken és intézményekben, kereskedelmi egységekben elhelyezett plakátokkal, szórólapokkal népszerűsítettük rendezvényünket. A kor kívánalmainak megfelelően természetesen az egyes intézményi, illetve több települési honlapon és az SMB LEADER HACS honlapján, valamint a közösségi médiában is hírt adtunk a közelgő programról, melynek a „Térségi mozaik” címet adtunk.

Rendezvényünk kiemelt célja a közösségépítés, közösségteremtés mellett a térségben működő helyi amatőr együttesek, előadók, valamint a helyi értéket előállító termelők számára bemutatkozási lehetőség megteremtése volt.

Színpadi műsorainkkal, kísérő programjainkkal a közösség kohéziójának erősítése mellett tartalmas és színvonalas kikapcsolódási és szórakozási lehetőséget biztosítottunk a hozzánk látogatók számára.

A rendezvény területén ingyenes gyermekfoglalkozásokat kínáltunk, a Devecseri Roma Nemzetiségi Önkormányzat fajátékaival játszhattak a gyerekek, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Devecseri Csoportja ingyenes légvárral, kézműveskedéssel, csillámtetoválással, a Magyar Vöröskereszt Somló Térségi Programja kézműves foglalkozással és arcfestéssel várta a kicsiket.

A Somlóvásárhelyi Egészségfejlesztési Iroda egészségügyi szűréseket és életmód-tanácsadást tartott a rendezvénysátor alatt.

Meghívott helyi termelőink, kézműveseink minőségi áruikba kínáltak betekintést. Némelyek kóstolási lehetőséget is biztosítottak az ínyencek számára. Elfogadta meghívásunkat a Babos Anita textilművész, lehetőséget biztosítottunk Nyekita Katalin méhészetének és termékeinek megismerésére, valamint Pápateszér Önkormányzata levendulatermékeinek bemutatására. Fazekas András boros hordóiból származó nedűvel olthatták szomjukat a sokszor dalra fakadó közönség tagjai, akik megismerhették a Vidikum (Bagyura Ferenc) zöldségkrémeit, ételízesítőit, lekvárjait, szörpjeit is. Friss és finom pékáruval várta a rendezvényre látogatókat a magyarpolányi Falatnyi Pékség. A Devecseri Portéka szárított zöldségei, befőttjei, savanyúságai is többek figyelmét felkeltették. A kézműves termékeket bemutató kiállítóink között köszönthettük fa dísz-, és ajándéktárgyakat készítő devecseri ifj. Kozma Györgyöt.

Amatőr együtteseink, előadóink a várakozásoknak megfelelően szerepeltek. Magas színvonalon előadott élvezetes produkciókkal szórakoztatták a publikumot. Rendezvényünk beköszönői a Devecseri Ifjúsági Fúvószenekar tagjai voltak, akik a tőlük megszokott minőségi produkcióval csalogatták a közönséget. A kolontári Ilcsi Dance Club felnőtt tagjai német nemzetiségi táncbemutatót tartottak. A Lyra Énekegyüttes Somlóvásárhelyről örökzöld dallamokkal átszőtt műsort nyújtott át a közönségnek. Interaktív műsorával szórakoztatott kicsiket és nagyokat a Városlődről "piros orrú autójával" érkezett Rudi bohóc. Városunkat képviselte az Őszi Fény Nyugdíjas Klub, akik dalokkal tarkított irodalmi előadással álltak a világot jelentő deszkákra, valamint a Makovecz Klub, melynek tagsága vidám paródiákkal nevettette meg a nagyérdeműt. Hagyományőrző produkcióval színpadra léptek az Élő Forrás Alapfokú Művészeti Iskola devecseri néptáncosai is. A Homokbödöge Táncegyüttes magyar néptánc-bemutató előadása során tette próbára a színpad teherbírását; produkciójuk igazán kimagasló színvonalú volt. A noszlopi Country Sisters tagjai country táncbemutatót tartottak.    A bakonyjákói Nefelejcs Vegyeskar akadályoztatás okán nem tudta az előzetes megállapodásban rögzített műsor vállalni, helyettük a Magyarpolányi Német Nemzetiségi Gyermek és Felnőtt Tánckar produkcióját tekinthették meg a jelenlévők.

Színpadi fellépőink között az amatőrök mellett természetesen volt hely az ún. „profi” fellépőknek is. Kora délután a Széltolók együttes adott vidám, "zajos" gyerekműsort; fiatalos műsorával színpadra lépett Arany Timi; hatalmas rajongótáborát rendezvényünkön is köszönthette Peter Srámek, a színpad előtt vele együtt énekelték dalait. Szulák Andrea  zongorista kísérettel előadott slágereivel érdemelt ki a vastapsot. Az estet Vastag Csaba zárta fergeteges hangulatú kiskoncertjével.

„Térségi mozaik” rendezvényünk igazán tartalmas szórakozási és kikapcsolódási lehetőséget biztosított a közönség számára. A programra kilátogatók valamennyien megtalálhatták az ízlésüknek, érdeklődési körüknek megfelelő fellépőt, kiállítót vagy árust. Az általunk megvalósított projekt bebizonyította, hogy térségünkben igazi értékkel bíró előadók és helyi termelők élnek és dolgoznak. Mi pedig vállalásunknak megfelelően – közösségünk nagy megelégedésére – bemutatkozási lehetőséget teremtettünk számukra, valamint lehetőségük nyílt újabb kapcsolatok kialakítására, fellépési lehetőség szerzésére.

 

Rendezvényen részt vevők száma: 2.000-2.500 fő

 

További adatok, információk:

A kérelem benyújtását megelőző naptári évben a foglalkoztatottak átlaglétszáma

 

Beszámoló benyújtásakor a foglalkoztatottak létszáma

 

A kérelem benyújtása és a beszámoló benyújtása közötti időszakban az SMB LEADER Egyesület által szervezett Fórumon, műhelymunkán, támogatással megvalósuló értékkel bíró rendezvényen helyi termék bemutatásával, értékesítésével történő részvétel helye, időpontja, résztvevő neve

 

A kérelem benyújtása és a beszámoló benyújtása közötti időszakban pénzben vagy természetben támogatott a LEADER térségben székhellyel, telephellyel rendelkező, hátrányos helyzetű személyekkel foglalkozó intézményt, civil szervezetet, egyházat (támogatott neve, címe, támogatás összege vagy formája, dátum)

 

A kérelem benyújtása és a beszámoló benyújtása közötti időszakban megvalósult együttműködés rövid bemutatása együttműködő partner nevének megjelölésével

 

Rövid Ellátási Láncnak tagja vagyok

 

Munkahelyre felvett fiatalok száma

 

Vállalkozóvá vált fiatalok száma

 

Környezetében újonnan létrejött formális és informális közösség megnevezése, tevékenysége

 

Funkciójában akadályozott személyek (fogyatékos) jelentős állapotjavulása

 

 

A vállalt további feltételek teljesítésének leírása:

 • Rendezvényünket Devecser Város hivatalos honlapján kívül még legalább 5 települési önkormányzat (Borszörcsök, Homokbödöge, Kolontár, Magyarpolány, Noszlop, Oroszi, Somlóvásárhely, Városlőd) honlapján meghirdettük 2019. június 30. előtt legalább 15 nappal korábban.
 • Rendezvényünk hirdetését legalább 30 nappal a lebonyolítás napja előtt a LEADER HACS Munkaszervezete részére átadtuk, a honlapjukon való megjelentetés céljából.
 • Rendezvényünkön legalább 5+1 LEADER térségben készült helyi termék bemutatásának és értékesítésének lehetőségét biztosítottuk.
 • Rendezvényünkön a helyi termék bemutatása során legalább 4 különböző típusú termék bemutatásának, értékesítésének lehetőségét biztosítottuk.
 • Lehetőséget adtunk legalább 5+1 LEADER térségből származó előadó/fellépő műsorának bemutatására.
 • Lehetőséget adtunk a helyi előadók/fellépők produkciói során legalább 4 különböző típusú műsor bemutatására.
 • A rendezvényre látogató gyermekek számára kézműves és egyéb foglalkozást biztosítottunk a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Magyar Vöröskereszt munkatársai, valamint a Devecser Roma Nemzetiségi Önkormányzat fajátékai biztosítása által.
 • Rendezvényünk helyszíne a kedvezményezett járások besorolásáról szóló 290/2014. (XI. 26.) Korm. rendelet alapján a komplex programmal fejlesztendő járások között felsorolt Devecseri Járás területén fekvő település, Devecser városa volt.
 • Devecser Város Önkormányzata képviselője, munkavállalója részt vett a HFS elkészítésében személyes vagy telefonos egyeztetéssel, műhelymunkán való részvétellel, vagy részt vett a 2015.09.29. napjától a kérelem benyújtásáig megtartásra kerülő Fórumon.
 • Devecser Város Önkormányzata képviselője vagy munkavállalója vállalta, hogy évente legalább egy alkalommal részt vesz az SMB LEADER Egyesület által szervezett Fórumon, műhelymunkán.
 • Devecser Város Önkormányzata vállalta, hogy évente legalább egy alkalommal pénzben vagy természetben támogat a LEADER térségben székhellyel, telephellyel rendelkező, hátrányos helyzetű személyekkel foglalkozó intézményt, civil szervezetet, egyházat.
  • A rendezvény a Devecser Roma Nemzetiségi Önkormányzattal együttműködésben valósult meg
 • Rendezvényünkön szelektív hulladékgyűjtés valósult meg.