2020. október 30. péntek
Alfonz, Zenóbia
A Nap kel 06:29-kor,
nyugszik 16:36-kor.

Holnap
Farkas
napja lesz.

  Darányi Ignác logo  LEADER logo umvp-logo unios-zaszlo

Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alap:a vidéki területekbe beruházó Európa

Cikkmegtekintések találatai
476367

Oldalainkat 350 vendég és 0 tag böngészi

  • Hirdetés

Az Ugodi Erdőbirtokossági Társulat új közjóléti létesítményt hozott létre egy erdei kirándulóhely, egy hely- és erdőismereti tanösvény, valamint egy 18 méter magas kilátó megépítésével, mely küllemében az ugodi várra emlékeztetheti a kirándulókat.

 

A tanösvény az erdőben indul, teljes hossza mintegy 1500 méter, kiinduló magassága 281 méter, az ösvény legmagasabb pontja a 356 méter magas Szárhegy, melyre a kilátó épület. A tanösvény mentén több helyen is kisebb pihenőhely került kialakításra asztallal és padokkal. A kilátó alatt egy nagyobb, tűzgyújtó hellyel rendelkező pihenőhely található, illetve a kilátó lábánál is van néhány pad és tűzgyújtó hely.

A kilátóhoz felvezető erdei úton gyalogosan még feljebb haladva található a fedett erdei pihenőhely, szintén tűzgyújtó hellyel és szabadtéri padokkal, asztalokkal.

Látogatásunkkor a kilátóhoz felérve derült ki, hogy a Somló környéke eléggé párás, így az sajnos nem volt látható. Szép időben nem csak a Somlót, de még az Alpokat látni lehet. Reméljük a hivatalos megnyitó napján a távolban is szép idő lesz. Addig is néhány kép a tanösvényről, a kilátóról és a fedett pihenőhelyről: