2020. március 30. hétfő
Zalán
A Nap kel 06:28-kor,
nyugszik 19:18-kor.

Holnap
Árpád, Benő
napja lesz.

  Darányi Ignác logo  LEADER logo umvp-logo unios-zaszlo

Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alap:a vidéki területekbe beruházó Európa

Cikkmegtekintések találatai
431418

Oldalainkat 37 vendég és 0 tag böngészi

  • Hirdetés

Az idei évben is megrendezésre kerül a Somlói Éjszakai Pincetúra. A rendezvényen 41 hivatalos helyszín, illetve somlói borospince várja majd az érdeklődőket. Az idei évben már nappali kulturális és szakmai boros programokkal is készülnek.

A 3 Somlói Kápolna délelőtt 10 órától látogatható, ezeknél már a délután folyamán 3 zenei stílusban mini-koncertekkel várják a nappali túrázni vágyókat és a családosokat. Komolyzene: Ilona Kápolna, Népzene: Márton Kápolna, Kortárs zene: Margit Kápolna parkoló. A nappali programokban részt vesz idén a Somlói Vár is, és lesz vezetett Geotúra a hegy tetejére.  A pincék nyitási ideje változó, programjaik, nyitva tartásuk a Pincetúra honlapján a Programok menüpontban található.

Az esemény éjszakai része hivatalosan 22:00 órakor a kápolnák harangszavára a pincéknél lévő tábortüzek meggyújtásával kezdődik és 4:45 -kor a Somló Hegy tetején, a Kilátó előtti réten a legkitartóbb túrázókkal közös napfelkelte-köszöntő koccintással záródik.

További részletek a Somlói Borok Boltja összefoglalójában, a rendezvény külön honlapján továbbá a rendezvény Facebook oldalán tekinthetők meg.