2020. augusztus 5. szerda
Krisztina, Kriszta
A Nap kel 05:32-kor,
nyugszik 20:18-kor.

Holnap
Berta, Bettina
napja lesz.

  Darányi Ignác logo  LEADER logo umvp-logo unios-zaszlo

Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alap:a vidéki területekbe beruházó Európa

Cikkmegtekintések találatai
455275

Oldalainkat 10 vendég és 0 tag böngészi

  • Hirdetés

Nagyalásony 502 fős település Veszprém megyében a Devecseri Járásban. Nagyalásony Pápától 15 km, Devecsertől 19 km, Ajkától 23 km távolságra fekszik. A település mindhárom város felől jó minőségű úton megközelíthető gépkocsival és autóbusszal is. A település nemcsak fekvését, de a gazdasági potenciálját tekintve is központi szerepet tölt be a térségben. A településnek az intézményi ellátottsága erős (központi felújított iskola, óvoda, rendőrség, étterem, szálláslehetőség, élelmiszerbolt, postai és falugondoki szolgáltatások, művelődési ház könyvtár, háziorvosi szolgálata.) A település valamennyi közművel rendelkezik. Nagyalásonyban elsősorban mezőgazdasági tevékenység folyik.

A település közösségi élete mozgalmas, sok a tevékeny fiatal és aktív az idősebb korosztály is. A falu közösségi életének mozgatórugója és finanszírozója főként az önkormányzat, a Nagyalásony Kultúrájáért, Kulturális Öröksége megóvásáért Közalapítvány, illetve az egyházak.

A „Nagyalásony Község Kultúrájáért, Kulturális Öröksége megóvásáért Közalapítvány” az alapcéljainak elérése érdekében az alábbi közcélú tevékenységet végzi:

Kulturális örökség megóvása, kulturális tevékenység, egészségmegőrzés, betegségmegelőzés, gyógyító és egészségügyi rehabilitációs tevékenység, nevelés-oktatás, képesség fejlesztés, tudományos tevékenység, kutatás.  

Rendszeres programok: forraltbor főző verseny, március 15-i megemlékezés, gyereknap, falunap, Márton-nap, Mézeskalács sütő verseny, Mikulás, Ádventi készülődés

 

Kapcsolat:

Nagyalásony Község Kultúrájáért, Kulturális Öröksége Megóvásáért Közalapítvány 8484 Nagyalásony, Kossuth u. 29.

honlap: www.nagyalasony.hu  e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Bokor Lívia telefon: 0688/504-730, e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.