SMB LEADER Hírlevél - 2018.11.07.

Nyomtatás
Böngészőben történő megnyitáshoz kattintson ide. 

Tisztelt Látogató,

Ön a Somló-Marcalmente-Bakonyalja LEADER Akciócsoport 2018. november 7. napján megjelent hírlevelét olvassa.Felhívjuk a figyelmet, hogy a rendezvények kivételével pályázatot már csak 2018. december 31. napjáig lehet benyújtani. Ha az idén még szeretne benyújtani, akkor minél előbb küldje meg a Helyi termék és szolgáltatásos adatlapot, illetve ellenőrizze, hogy van-e MVH regisztrációs száma, továbbá ha nem magánszemély, akkor van-e élő meghatalmazása a kérelem benyújtására. Továbbá minél előbb hozzák be, vagy küldjék meg a Projekt Adatlapokat a szükséges mellékletekkel.

A HBB akkor támogatja a fejlesztési elképzelést, ha a pályázó megfelel négy kritérium közül legalább háromnak. Valamennyi jogcímnél teljesíthető az egyik kritérium a Fórumon való részvétellel.


Előző hírlevelünk óta a honlapunkon megjelent cikkek:

Bakony Expo 2018

2018. november 09-11. között kerül megrendezésre a Bakony Expo Veszprémben az Arénában. Egyesületünk ismét részt vesz kiállítóként, a standon három helyi termelő kap bemutatkozási és értékesítési lehetőséget: Doroti-Pack Kft. (feldolgozáshoz kapcsolódó gépek), Szabó Ervinné (száraztészta) és Lovászpatona Község Önkormányzata (helyi termékek zöldségekből).


Bővebben...


Novemberi tájékoztató fórum és képzés LEADER pályázatokhoz

A LEADER támogatási felhívások és az SMB LEADER Egyesülethez benyújtandó Projekt Adatlapokkal kapcsolatos eljárás ismertetésére Egyesületünk tájékoztató fórumot tart  2018. november 13-án (kedden) 16,30 órakor az Egyesületi Irodában (8564 Ugod, Petőfi u. 15.). A fórumon a Projekt Adatlap, a támogatási kérelmek (pályázatok) előkészítésével, benyújtásával kapcsolatos tájékoztatót tartunk a négy még nyitott helyi felhívással kapcsolatban.


Bővebben...


Veszprém Megye Környezetvédelmi Programja

Ezúton tájékoztatom, hogy a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése 2018. szeptember 27-ei ülésén a 86/2018. (IX. 27.) MÖK határozatával jóváhagyta a Veszprém Megye Környezetvédelmi Programja 2018-2022 dokumentációt. 

A dokumentáció elérhető és letölthető a megyei önkormányzat honlapján az Önkormányzat/Koncepciók menüben, vagy a – http://vpmegye.hu/letoltesek/kornyezetvedelem/kornyezetvedelem2018.pdf linken.


Bővebben...


Európai Holladékcsökkentési Hét

Magyarország idén is csatlakozik az Európai Hulladékcsökkentési Hét kampányhoz, mely 2018. november 17-25. között kerül megrendezésre „Méregtelenítsünk!” jelmondattal.

A kampány hazai koordinátora a mellékelt levélben foglaltak szerint 2018. november 9-ig ezúton is hívja és várja a kampányhoz – ötletekkel és tettekkel – csatlakozni akaró társainkat.

A Hétről, illetve a csatlakozás módjáról a kampány honlapján (www.hulladekcsokkentesihet.hu) nyújtanak részletesebb információt.

Regisztrálni a https://regisztracio.hulladekcsokkentesihet.hu/ oldalon lehet 2018.10.11-től.
Beszámoló Bakonyjákó 2018. rendezvény

Támogatott neve: Bakonyjákó Község Önkormányzata

A projekt címe: Őszköszöntő hétvége Bakonyjákón”

Támogatási felhívás címe: Értékkel bíró helyi vagy térségi rendezvények támogatása

(VP6-19.2.1.-77-5-17)

A projekt megvalósításának kezdete: 2018. május 06.

A projekt megvalósításának záró időpontja: 2018. szeptember 30.

A támogatásból felhasznált összeg: 491.597,-Ft


Bővebben...


Korábbi, aktuális információkat tartalmazó cikkek:

Infóblokk és táblagenerátor

Az Egyesületünk által támogatott LEADER pályázatból megvalósuló fejlesztéseknél, rendezvényeknél kötelező kihelyezni a kötelező nyilvánosságot biztosító tájékoztató táblát. Magát a táblát itt lehet legenerálni. A D típusú táblát szükséges választani, majd az Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alapot. A következő ablakban lehet megadni az adatokat. Figyelem, a jobb alsó sarokban a LEADER programban részt vesz kockát ki kell jelölni. Ezen felül az Egyesület logóját is rá kell tenni, melyet a legenerált táblával együtt kell megküldeni a kiválasztott cégnek.

A rendezvény meghívóján, plakátján szintén kötelező feltüntetni az Egyesület logóját.

Ezen felül lehet használni az EMVA infóblokkot is, mely letölthető innen.

 

 


Helyi Termék és Szolgáltatás Katalógus

Helyi termékek

Egyesületünk – készülve a 2014-2020-as programidőszakra – szeretné összegyűjteni és az Interneten is elérhetővé tenni a LEADER térségben készülő helyi termékeket, elérhető szolgáltatásokat. Ehhez összeállítottunk két Adatlapot: Helyi Termék Adatlap, Helyi Szolgáltatás Adatlap.

A kitöltött adatlaphoz kérjük mellékeljen a termékről, előállításáról, értékesítés helyéről, készítőjéről, referencia termékről, szolgáltatás nyújtásának helyéről, szolgáltatásról, stb. maximum 10 darab fényképet. Egy személy/szervezet több adatlapot is beküldhet, amennyiben olyan eltérő termékeket készít, vagy szolgáltatást nyújt, mely indokolja a külön megjelentetést.


Bővebben...Egyéb információk:

Megjelent korábban a VP beruházási típusú intézkedéseinek általános elszámolási útmutatója

A Magyar Államkincstár 31/2018. (V.30.) számú közleménye részletes tájékoztatást ad a Vidékfejlesztési Program (VP) keretében nyújtandó támogatások igénybevételéhez fűződő kifizetési igényléssel kapcsolatos általános tudnivalókról. Célja a pályázati felhívások alapján megvalósuló projektekhez nyújtandó támogatásigényléshez kapcsolódó szabályok rögzítése, ismertetése, továbbá a legfontosabb gyakorlati tudnivalók összefoglalása.

A közlemény tartalmazza többek között az érintett beruházási támogatások listáját, a kifizetési igénylés általános feltételeit, behatóan ismerteti az igénylés típusait (előleg, időközi, záró kifizetési igénylés), a költségek elszámolhatóságával kapcsolatos szabályokat és feltételeket, a kedvezményezettek kötelezettségeit, a kifizetési igénylés elbírálásának és a támogatások folyósításának lépéseit. A közleményben megtalálhatóak a benyújtandó dokumentumok és a kitöltésükkel kapcsolatos részletes információk.
https://www.mvh.allamkincstar.gov.hu/kozlemenyek/-/kozlemeny/31-2018-v-30-szamu-kincstar-kozlemeny

Facebook

Twitter

Google+

Nyomtatás

Somló-Marcalmente-Bakonyalja LEADER Akciócsoport
iroda, levél: SMB LEADER Egyesület 8564 Ugod, Petőfi u. 15.,
tel: 06-89/354-800, 06-30/737-7026, e-mail: iroda@smbleader.hu, honlap: http://smbleader.huHírlevelünkről leiratkozhat