SMB LEADER Hírlevél - 2018. október

Nyomtatás
Böngészőben történő megnyitáshoz kattintson ide. 

Tisztelt Látogató,

Ön a Somló-Marcalmente-Bakonyalja LEADER Akciócsoport 2018. október havi hírlevelét olvassa.Felhívjuk a figyelmet, hogy a rendezvények kivételével pályázatot már csak 2018. december 31. napjáig lehet benyújtani. Ha az idén még szeretne benyújtani, akkor minél előbb küldje meg a Helyi termék és szolgáltatásos adatlapot, illetve ellenőrizze, hogy van-e MVH regisztrációs száma, továbbá ha nem magánszemély, akkor van-e élő meghatalmazása a kérelem benyújtására. Továbbá minél előbb hozzák be, vagy küldjék meg a Projekt Adatlapokat a szükséges mellékletekkel.

A HBB akkor támogatja a fejlesztési elképzelést, ha a pályázó megfelel négy kritérium közül legalább háromnak. Valamennyi jogcímnél teljesíthető az egyik kritérium a Fórumon való részvétellel. A következő, az idei év utolsó fóruma 2018. november 12-15 között lesz Ugodon a Művelődési Házban. Pontos időpont október végén kerül meghirdetésre.

Az a pályázó, aki volt már Fórumon, a Projekt Adatlapot korábban is leadhatja.


Előző hírlevelünk óta a honlapunkon megjelent cikkek:

LEADER pályázatok benyújtásához

Az SMB LEADER Egyesületnél még négy felhívásra lehet két körös eljárás keretében támogatási kérelmet benyújtani 2018. december 31. napjáig. Ezt követően pedig már csak a rendezvényekre lehet kérelmet benyújtani, illetve maradék forrás esetén a 2019. évben meghirdetésre kerülő új pályázatra. A végleges támogatási kérelmet azok nyújthatják be a központi elektronikus felületen, akik rendelkeznek a Helyi Bíráló Bizottság (továbbiakban HBB) támogató nyilatkozatával. Ezzel kapcsolatban szeretnénk felhívni a figyelmet az alábbi aktuális információkra:

Első körben a Projekt Adatlappal kell kérni a HBB támogató nyilatkozatot annak, aki/amely a támogatási felhívásban szereplő GFO kóddal rendelkező személy/szervezet és megfelel továbbá ennek a feltételnek: Olyan önkormányzat (kivéve helyi rendezvénynél), mikrovállalkozás, civil szervezet, egyház, mely vagy szerepel a LEADER HACS Helyi termék/szolgáltatás katalógusában, vagy legkésőbb a Projekt Adatlap benyújtásával egyidejűleg benyújtja a Helyi termék/szolgáltatás katalógusba történő felvételhez szükséges Adatlapot.


Bővebben...


Vadgazdálkodás, vadászati kultúra - Nagyalásony

A vadásztársaság célja, hogy szakszerű vadgazdálkodással óvja a vadon élő állatokat, azok élőhelyét, jól működő egyesületi élettel tagjai és vendégvadászok részére kulturált vadászati lehetőséget biztosítson.


Bővebben...


Beszámoló Magyarpolány 2018. rendezvény

Támogatott neve: Magyarpolány Község Önkormányzata

A projekt címe: Magyarpolányi Nyárbúcsúztató Fesztivál

Támogatási felhívás címe: Értékkelé bíró helyi vagy térségi  rendezvények támogatása

 A projekt megvalósításának kezdete: 2018. 09.01.

A projekt megvalósításának záró időpontja: 2018.09.01.

A támogatásból felhasznált összeg: 778860 Ft


Bővebben...


Beszámoló Pápakovácsi 2018. rendezvény

Támogatott neve: Pápakovácsi  Község Önkormányzata    

A projekt címe: Pápakovácsi Község 2018. évi Falunapja

Támogatási felhívás címe: Értékkel bíró helyi rendezvények támogatása  (VP6-19.2.1.-77-5-17)

A projekt megvalósításának kezdete: 2018.07.02.

A projekt megvalósításának záró időpontja: 2018.08.25.

A támogatásból felhasznált összeg: 472.300   Ft


Bővebben...


Aktív kikapcsolódás, természetismeret - Nagyalásony

Az egyesület legfőbb célja a természeti és a kapcsolódó aktív kikapcsolódás népszerűsítése, kirándulások, természetismereti kiállítások szervezése. A Somló környéki túraútvonalak rendben tartása.


Bővebben...


Sport és szabadidő - Nagytevel

Tevékenységünk során különös figyelmet fordítunk az alapokat képező közösségi élet kibontakoztatásának elősegítésére, sport hagyományok ápolására.

Egyesületünk 1993-ban alakult újjá és ezt követően megszakítás nélkül működik. Jelenleg – mivel a korábbi években bezárták az EMAX telepályát – csak labdarúgással képviseltetjük magunkat a Veszprém megyei III. osztályban. Községünk lakosainak száma: 560 fő. Egyesületünk taglétszáma jelenleg 24 fő.


Bővebben...


Beszámoló Városlőd 2018. rendezvény

Támogatott neve: Városlőd Község Önkormányzata

A projekt címe: Rozmaring Fesztivál Városlődön

Támogatási felhívás címe: Értékkel bíró helyi vagy térségi rendezvények támogatása

A projekt megvalósításának kezdete: 2018.05.07.

A projekt megvalósításának záró időpontja: 2018.08.31.

A támogatásból felhasznált összeg: 877 650,-Ft


Bővebben...


Beszámoló Nóráp 2018. rendezvény

Támogatott neve: Nóráp Község Önkormányzata   

A projekt címe: Falunap - Nóráp - 2018

Támogatási felhívás címe: Értékkel bíró helyi rendezvények támogatása

 (VP6-19.2.1.-77-5-17)

A projekt megvalósításának kezdete: 2018.07.02.

A projekt megvalósításának záró időpontja: 2018.08.11.

A támogatásból felhasznált összeg: 263.850  Ft


Bővebben...


Ipari gázrendszer telepítés, fuvarozás, gépi földmunka - Magyarpolány

Cégünket 1996-ban alapítottuk Thermo-Variant Kft. néven, telephelyünk Magyarpolányban található.

Fő tevékenységünk pb gáztartályok felújítása, raktározása, szállítása az ország egész területén, ipari gázrendszerek telepítése. A későbbiek során bővült gépjármű parkunk, és tevékenységi körünk, ezáltal lehetőségünk nyílt gépi földmunka végzésére, pl. alap kiszedés, betontörés, épület bontás, lyukfúrás, tereprendezés, kerítésépítés, stb.


Bővebben...


Kereskedelem és vendéglátás - Csót

Hujter és Társa Vendéglátóipari és Kereskedelmi Bt. egy családi vállalkozás, mely 1994 óta foglalkozik vendéglátással. Kezdetben a Gerence Bisztró üzemeltetésével majd később, (2011) a szomszédságában lévő Jutka cukrászda megnyitásával bővült a tevékenységünk Csót község központjában.


Bővebben...

Korábbi, aktuális információkat tartalmazó cikkek:

Infóblokk és táblagenerátor

Az Egyesületünk által támogatott LEADER pályázatból megvalósuló fejlesztéseknél, rendezvényeknél kötelező kihelyezni a kötelező nyilvánosságot biztosító tájékoztató táblát. Magát a táblát itt lehet legenerálni. A D típusú táblát szükséges választani, majd az Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alapot. A következő ablakban lehet megadni az adatokat. Figyelem, a jobb alsó sarokban a LEADER programban részt vesz kockát ki kell jelölni. Ezen felül az Egyesület logóját is rá kell tenni, melyet a legenerált táblával együtt kell megküldeni a kiválasztott cégnek.

A rendezvény meghívóján, plakátján szintén kötelező feltüntetni az Egyesület logóját.

Ezen felül lehet használni az EMVA infóblokkot is, mely letölthető innen.

 

 


Helyi Termék és Szolgáltatás Katalógus

Helyi termékek

Egyesületünk – készülve a 2014-2020-as programidőszakra – szeretné összegyűjteni és az Interneten is elérhetővé tenni a LEADER térségben készülő helyi termékeket, elérhető szolgáltatásokat. Ehhez összeállítottunk két Adatlapot: Helyi Termék Adatlap, Helyi Szolgáltatás Adatlap.

A kitöltött adatlaphoz kérjük mellékeljen a termékről, előállításáról, értékesítés helyéről, készítőjéről, referencia termékről, szolgáltatás nyújtásának helyéről, szolgáltatásról, stb. maximum 10 darab fényképet. Egy személy/szervezet több adatlapot is beküldhet, amennyiben olyan eltérő termékeket készít, vagy szolgáltatást nyújt, mely indokolja a külön megjelentetést.


Bővebben...Egyéb információk:

Megjelent korábban a VP beruházási típusú intézkedéseinek általános elszámolási útmutatója

A Magyar Államkincstár 31/2018. (V.30.) számú közleménye részletes tájékoztatást ad a Vidékfejlesztési Program (VP) keretében nyújtandó támogatások igénybevételéhez fűződő kifizetési igényléssel kapcsolatos általános tudnivalókról. Célja a pályázati felhívások alapján megvalósuló projektekhez nyújtandó támogatásigényléshez kapcsolódó szabályok rögzítése, ismertetése, továbbá a legfontosabb gyakorlati tudnivalók összefoglalása.

A közlemény tartalmazza többek között az érintett beruházási támogatások listáját, a kifizetési igénylés általános feltételeit, behatóan ismerteti az igénylés típusait (előleg, időközi, záró kifizetési igénylés), a költségek elszámolhatóságával kapcsolatos szabályokat és feltételeket, a kedvezményezettek kötelezettségeit, a kifizetési igénylés elbírálásának és a támogatások folyósításának lépéseit. A közleményben megtalálhatóak a benyújtandó dokumentumok és a kitöltésükkel kapcsolatos részletes információk.
https://www.mvh.allamkincstar.gov.hu/kozlemenyek/-/kozlemeny/31-2018-v-30-szamu-kincstar-kozlemeny

Facebook

Twitter

Google+

Nyomtatás

Somló-Marcalmente-Bakonyalja LEADER Akciócsoport
iroda, levél: SMB LEADER Egyesület 8564 Ugod, Petőfi u. 15.,
tel: 06-89/354-800, 06-30/737-7026, e-mail: iroda@smbleader.hu, honlap: http://smbleader.huHírlevelünkről leiratkozhat