SMB LEADER Hírlevél - 2018.07.10.

Nyomtatás
Böngészőben történő megnyitáshoz kattintson ide. 

Tisztelt Látogató,

Ön a Somló-Marcalmente-Bakonyalja LEADER Akciócsoport 2018. július 10. napján megjelent hírlevelét olvassa.Felhívjuk a figyelmet, hogy aki LEADER támogatási kérelmet kíván benyújtani, az minél előbb küldje meg a Helyi termék és szolgáltatásos adatlapot, illetve ellenőrizze, hogy van-e MVH regisztrációs száma, továbbá ha nem magánszemély, akkor van-e élő meghatalmazása a kérelem benyújtására. Továbbá minél előbb hozzák be, vagy küldjék meg a Projekt Adatlapokat a szükséges mellékletekkel.

A HBB akkor támogatja a fejlesztési elképzelést, ha a pályázó megfelel négy kritérium közül legalább háromnak. Valamennyi jogcímnél teljesíthető az egyik kritérium a Fórumon való részvétellel. A következő fórum 2018. július 18-án 16,30 órakor lesz Ugodon.
Előző hírlevelünk óta a honlapunkon megjelent cikkek:

Tájékoztató Fórum és képzés LEADER pályázathoz - 2018. július

A LEADER támogatási felhívások és az SMB LEADER Egyesülethez benyújtandó Projekt Adatlapokkal kapcsolatos eljárás ismertetésére Egyesületünk tájékoztató fórumot tart  2018. július 18-án (szerdán) 16,30 órakor Ugodon a Művelődési Házban (8564 Ugod, Kossuth u. 16. kisterem). A fórumon a Projekt Adatlap, a támogatási kérelmek (pályázatok) előkészítésével, benyújtásával kapcsolatos tájékoztatót tartunk a négy még nyitott helyi felhívással kapcsolatban.

A fórumot követően a LEADER támogatási kérelmek, pályázatok elektronikus benyújtásával kapcsolatban a helyi szereplők felkészítésére képzést, szakmai fórumot tartunk 17,30 órai kezdettel.

A fórumra és képzésre minden érdeklődőt szeretettel várunk. Akik 2018. augusztus 31. napjáig LEADER pályázatot kívánnak beküldeni Egyesületünkhöz, nekik ez a fórum áll rendelkezésre a július-augusztus havi kérelmek benyújtását megelőzően.
Beszámoló Homokbödöge 2018. rendezvény

Támogatott neve: Homokbödöge Község Önkormányzata

A projekt címe: Homokbödöge néptánccsoport 25 éves jubileumi rendezvénye, Alapfokú Művészeti Iskola tanévzáró rendezvénye

Támogatási felhívás címe: Értékkel bíró helyi vagy térségi rendezvények támogatása (VP6-19.2.1.-77-5-17)


Bővebben...


Nóráp Falunap - 2018.08.11.

2018. augusztus 11-én kerül sor Nórápon a Falunap megszervezésére. Minden érdeklődőt szeretettel várnak.
Kulturális értékek és hagyományok Adásztevelen - 2018.08.04.

2018. augusztus 4-én kerül sor Adásztevelen a Sportpályán a "Kulturális értékek és hagyományok Adásztevelen" rendezvény megszervezésére. Minden érdeklődőt szeretettel várnak.
Íjász-, lovas oktatás, táborok, kézműves foglalkozás - Pápateszér

Íjászoktatás, lovas oktatás, kézműves foglalkozások,Táborok családi napok, osztálykirándulások szervezése.

Koppánytető Sport és Kulturális Egyesület által szervezett Lovas-kaland táborok már nem csak országszerte, de határainkon kívül is nagy népszerűségnek örvend. Köszönhető annak, hogy nemzeti kultúránkat,hagyományainkat, mesterségeinket, autentikus környezetben könnyen emészthetően adjuk át az ifjúság számára.

A nyári táborok mellett történelmi lovas bemutatókat tartunk a Hun-Római időket felelevenítve. A bemutató címe: „Flammeus Currus”


Bővebben...


Fa-, építési anyag, erdészeti szolgáltatás - Tüskevár

Fa-, építési anyag ügynöki nagykereskedelme, erdészeti szolgáltatás

Cégünk biomassza, tűzifa kereskedelemmel, erdészeti szakirányítással foglalkozik. Erőművek részére biomasszát, lakosság részére tűzifa értékesítés, valamint kert, és parkgondozás vállalunk. 


Bővebben...


Csehbányai Falunapok 2018.07.14.

2018. július 14-én kerül sor Csehbányán a falunap megszervezésére. Minden érdeklődőt szeretettel várnak.Korábbi, aktuális információkat tartalmazó cikkek:

Infóblokk és táblagenerátor

Az Egyesületünk által támogatott LEADER pályázatból megvalósuló fejlesztéseknél, rendezvényeknél kötelező kihelyezni a kötelező nyilvánosságot biztosító tájékoztató táblát. Magát a táblát itt lehet legenerálni. A D típusú táblát szükséges választani, majd az Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alapot. A következő ablakban lehet megadni az adatokat. Figyelem, a jobb alsó sarokban a LEADER programban részt vesz kockát ki kell jelölni. Ezen felül az Egyesület logóját is rá kell tenni, melyet a legenerált táblával együtt kell megküldeni a kiválasztott cégnek.

A rendezvény meghívóján, plakátján szintén kötelező feltüntetni az Egyesület logóját.

Ezen felül lehet használni az EMVA infóblokkot is, mely letölthető innen.

 

 

Helyi Termék és Szolgáltatás Katalógus

Helyi termékek

Egyesületünk – készülve a 2014-2020-as programidőszakra – szeretné összegyűjteni és az Interneten is elérhetővé tenni a LEADER térségben készülő helyi termékeket, elérhető szolgáltatásokat. Ehhez összeállítottunk két Adatlapot: Helyi Termék Adatlap, Helyi Szolgáltatás Adatlap.

A kitöltött adatlaphoz kérjük mellékeljen a termékről, előállításáról, értékesítés helyéről, készítőjéről, referencia termékről, szolgáltatás nyújtásának helyéről, szolgáltatásról, stb. maximum 10 darab fényképet. Egy személy/szervezet több adatlapot is beküldhet, amennyiben olyan eltérő termékeket készít, vagy szolgáltatást nyújt, mely indokolja a külön megjelentetést.


Bővebben...Egyéb információk:

Megjelent a VP beruházási típusú intézkedéseinek általános elszámolási útmutatója

A Magyar Államkincstár 31/2018. (V.30.) számú közleménye részletes tájékoztatást ad a Vidékfejlesztési Program (VP) keretében nyújtandó támogatások igénybevételéhez fűződő kifizetési igényléssel kapcsolatos általános tudnivalókról. Célja a pályázati felhívások alapján megvalósuló projektekhez nyújtandó támogatásigényléshez kapcsolódó szabályok rögzítése, ismertetése, továbbá a legfontosabb gyakorlati tudnivalók összefoglalása.

A közlemény tartalmazza többek között az érintett beruházási támogatások listáját, a kifizetési igénylés általános feltételeit, behatóan ismerteti az igénylés típusait (előleg, időközi, záró kifizetési igénylés), a költségek elszámolhatóságával kapcsolatos szabályokat és feltételeket, a kedvezményezettek kötelezettségeit, a kifizetési igénylés elbírálásának és a támogatások folyósításának lépéseit. A közleményben megtalálhatóak a benyújtandó dokumentumok és a kitöltésükkel kapcsolatos részletes információk.
https://www.mvh.allamkincstar.gov.hu/kozlemenyek/-/kozlemeny/31-2018-v-30-szamu-kincstar-kozlemeny

Facebook

Twitter

Google+

Nyomtatás

Somló-Marcalmente-Bakonyalja LEADER Akciócsoport
iroda, levél: SMB LEADER Egyesület 8564 Ugod, Petőfi u. 15.,
tel: 06-89/354-800, 06-30/737-7026, e-mail: iroda@smbleader.hu, honlap: http://smbleader.huHírlevelünkről leiratkozhat